Zomerse haarverzorging

Maakt niet uit of het zomer of winter is, je haar heeft de juiste verzorging nodig. Waarom zou je dus je haar verwaarlozen op vakantie? Ontdek in deze post de beste manieren om je haar een goede verzorging te geven.

Haarexperts zijn het er allemaal over eens: in de zomer is het erg belangrijk extra aandacht te besteden aan je haar. Zon, zee en strand kunnen een risicofactor vormen voor droog haar.

 

 

Spring binnen bij je kapper

 

Als je helemaal zeker wil zijn dat je haar klaar is voor de zomer, ga je best langs bij je kapper voor een analyse van je haar en hoofdhuid. Op basis hiervan kan je kapper een gepersonaliseerde kuur samenstellen die de haarstructuur terug zal herstellen en je helemaal klaarstoomt voor de zomer! Een kapperskuur kan op basis van oliën (voor de hoofdhuid), keratine (bouwstenen van het haar), of collageen. Er bestaan verschillende supplementen voor een gezonde hoofdhuid en weelderige haren.

 

 

Doe het zelf!

 

Als je liever alles zelf doet, voed je je haar best met een verzorgend masker. Wekelijks herhalen zorgt voor gezond, stralend haar en laat het bij gelegenheid de hele nacht intrekken. 

 

 

Sit back and relax?

 

Waarom ga je op vakantie? Om je knop even uit te zetten en te genieten. Toch is het belangrijk tijdens zonnige perioden extra aandacht te besteden aan je haar! Zorg zeker voor een zomerse haarkit om de zon de baas te worden. Vergeet zeker niet een gepaste shampoo, conditioner en vooral een goed beschermend product mee te nemen. 

 

Vergeet niet na elke zwembeurt je haren uit te spoelen en het beschermende product opnieuw aan te brengen.

 

 

Shampoo:

 

 

 

Na de ontspanning …

Doe je best toch nog een kleine inspanning. Breng een herstellend masker aan om je haar extra te verwennen. Een aftersun spray die je haren beschermt tegen uitdrogen na het zonnen is ook een optie.