SeZinc van Pharma Nord

Wat is selenium en waar is het goed voor?

Ondersteun je immuunsysteem met Selenium+Zinc van Pharma Nord.

Wat is selenium?

 

Selenium is een essentieel sporenelement. Dit wil zeggen dat je selenium nodig hebt om optimaal te functioneren, maar zeer kleine hoeveelheden volstaan. Het lichaam slaat dan ook maar zo’n 13 tot 30 milligram selenium op, waarvan het grootste deel in de spieren en de schildklier. De opname van selenium moet via de voeding gebeuren, want het lichaam kan zelf geen selenium produceren.

 

 

Selenium op je bord

 

Welke voedingsmiddelen moet je dan op het menu zetten om selenium binnen te krijgen? Zowel dierlijk als plantaardig voedsel bevat selenium. Vooral vis en zeevruchten, vlees, eieren, melkproducten, alsook paranoten, broccoli, kool, knoflook, paddenstoelen en volkoren graanproducten zijn rijk aan selenium. Het seleniumgehalte in de bodem is echter wel bepalend voor de hoeveelheid selenium in plantaardige bronnen, zoals granen en groenten.

 

 

De voordelen van selenium

 

Selenium is een veelzijdig sporenelement dat een rol speelt bij verschillende lichaamsprocessen door bij te dragen aan:

  • het behoud van normale nagels & haren
  • de normale werking van het immuunsysteem & de schildklier
  • de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress
  • de normale spermaproductie

 

Selenium bevordert de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress en is daarom een belangrijke antioxidant. Maar oxidatieve stress, wat is dat eigenlijk? Oxidatie wijst op een proces waarbij agressieve, schadelijke stoffen gevormd worden in het lichaam, vrije radicalen genoemd.

 

 

Een tekort aan selenium

 

Er wordt geschat dat zo’n 30% van de Belgen kampt met een seleniumtekort omdat er vaak te weinig selenium opgenomen wordt via de voeding. Echter speelt dit sporenelement een belangrijke rol in je immuunsysteem: zo is er al een verband gelegd tussen een tekort aan selenium en de vatbaarheid voor virusinfecties. Om die reden wordt er, bijvoorbeeld bij hiv-infecties, extra selenium aangeraden. In geval van een tekort is het nemen van een supplement een goed idee.

 

 

Selenium + Zinc van Pharma Nord

 

Eén tablet Selenium + Zinc van Pharma Nord bevat 100 µg organisch gebonden selenium in de vorm van gepatenteerd SelenoPrecise. Deze vorm wordt 150-200% beter opgenomen door het lichaam dan klassiek, anorganisch selenium.

 

Daarnaast neem je ook 80% van je dagelijkse referentie-inname aan zink op met 8 mg per tablet. Zink ondersteunt verschillende voordelen van silicium1, maar biedt je op zijn beurt ook heel wat andere voordelen, zoals:

  • bijdragen aan de normale DNA-synthese en celdeling
  • normale cognitieve vaardigheden ondersteunen
  • helpen bij het behoud van een normaal gezichtsvermogen

 

Bovendien bevat Selenium + Zinc ook een hoop vitamines: vitamines A, B6 en C ondersteunen je immuunsysteem en vitamine C en E hebben een antioxidatieve werking. De opname en werkzaamheid van selenium wordt in dit voedingssupplement dan ook ondersteund door de combinatie met zink en de vitamines A, B6, C en E.

 

 


1.Zink draagt bij tot de instandhouding van normale nagels & haren, ondersteunt de normale werking van het immuunsysteem en draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress.