Antalium Plus

Waarom is organisch silicium belangrijk?

Ontdek het in deze blog en ervaar de voordelen ervan dankzij Antalium Plus

Waarom heeft het menselijk lichaam behoefte aan silicium?

 

Silicium, ook bekend als kiezelzuur, is een mineraal. Meer bepaald een sporenelement: je hebt dit mineraal nodig om optimaal te kunnen functioneren, maar slechts in kleine hoeveelheden. Echter verloopt de opname van silicium door het lichaam steeds moeilijker naarmate je ouder wordt. Dus, hoe ouder je bent, hoe groter de kans op een tekort aan silicium. Bovendien is de moderne voeding zeer arm aan silicium.

 

 

De ontdekking van organisch silicium

 

Opdat je lichaam silicium goed zou kunnen opnemen, moet het aanwezig zijn in de vorm van organisch silicium. In 1957 onderzocht een Franse scheikundige, Norbert Duffaut genaamd, daarom welke vormen van organisch silicium het makkelijkst opgenomen kunnen worden door de mens.

 

Omdat mineraal silicium op aarde voorkomt in de vorm van gesteente en zand, ontleedde hij het oppervlak van bepaalde zandkorrels. Duffaut merkte op dat zich daar bepaalde micro-organismen ontwikkelen die organische zuren produceren waarmee ze siliciumdioxide (kiezelaarde) kunnen oplossen. Deze micro-organismen vervaardigen op die manier een dun laagje zachte kiezelaarde, wat op zijn beurt oplosbaar in water is en gemakkelijk opgenomen kan worden door de mens.

 

Het was Duffaut ook opgevallen dat er zich om een kwartskristal een laagje silicium bevindt. Dat laagje had zich nog niet gekristalliseerd en kan worden afgebroken door de talrijke micro-organismen die in een natuurlijke omgeving aanwezig zijn, zoals bacteriën. Deze afbraak werkt als een soort ‘aanloop’ naar de vertering door enzymen die silicium in minerale toestand omzetten naar organische toestand.

 

Eén van de kenmerken van organisch silicium is dat het heel makkelijk wordt opgenomen door de huid. Het is dus niet nodig om organisch silicium in vloeibare vorm op te nemen; een uitwendige, plaatselijke applicatie met bijvoorbeeld een gel of kompres volstaat.

 

 

Antalium Plus

 

Organisch silicium is van nature in kleine hoeveelheden aanwezig in het bindweefsel van de botten en het kraakbeen. Het speelt een belangrijke rol bij de vorming van nieuwe cellen, de aanmaak van collageen en bij het vloeibaar houden van de gewrichtsvloeistof. Door organisch silicium lokaal aan te brengen op de huid geniet je van deze voordelen.

 

Antalium Plus is dan dé gel bij uitstek om je gewrichten en flexibiliteit te ondersteunen. Naast organisch silicium bevat deze gel namelijk ook:

  • moerasspirea, bekend om zijn pijnverlichtende eigenschap
  • zwarte bes
  • chondroïtine, belangrijk voor de wederopbouw van het kraakbeen
  • glucosamine voor de versteviging van de gewrichten

 

Antalium Plus wordt bovendien gemakkelijk en snel door de huid geabsorbeerd.