Stralend uiterlijk, krachtig innerlijk

  Collageen is het meest voorkomende eiwit in ons lichaam. Het ondersteunt ons bindweefsel en zorgt voor stevigheid en elasticiteit. Helaas neemt vanaf de leeftijd van 20 jaar het collageen in ons weefsel af. Dit leidt tot uiterlijk zichtbare en minder zichtbare ouderdomsverschijnselen in het bot, kraakbeen en organen.   De jeugdigheid, hydratatie en elasticiteit […]

 

Collageen is het meest voorkomende eiwit in ons lichaam. Het ondersteunt ons bindweefsel en zorgt voor stevigheid en elasticiteit. Helaas neemt vanaf de leeftijd van 20 jaar het collageen in ons weefsel af. Dit leidt tot uiterlijk zichtbare en minder zichtbare ouderdomsverschijnselen in het bot, kraakbeen en organen.

 

De jeugdigheid, hydratatie en elasticiteit van de huid, de souplesse van onze gewrichten en de sterkte van onze botten, tanden, haren, en nagels hangen voor een groot deel af van de hoeveelheid collageen die ze bevatten.

 

Er zijn gelukkig manieren om de hoeveelheid collageen op peil houden.

 

 

Jeugdige en frisse huid

 

De afname van collageen is het meest zichtbaar in de huid: die wordt dunner, slapper, gaat meer rimpels vertonen en verliest haar hydratatie. Van een aangehouden inname van gehydrolyseerd collageen is in verschillende studies bewezen dat ze de hoeveelheid collageen in de huid op peil houdt en ondersteunt de stevigheid van het gezicht: het vermindert fijne lijntjes en rimpels, bewaart de soepelheid en stevigheid van de huid en verzorgt haar met de nodige hydratatie.Ook de wondgenezing kan er merkbaar mee versneld worden.

 

 

Soepel bewegen

 

Niet minder dan 60 à 70 % van ons gewrichtskraakbeen bestaat uit collageen en bij reumatische klachten is er een duidelijk verlies van dit structuureiwit. De extra aanvoer van collageen peptiden is dan ook één van de belangrijkste manieren om het kraakbeen te ondersteunen en te beschermen, wat kan bijdragen tot een normale bewegingsvrijheid/beweeglijkheid. Ook de andere bindweefselstructuren zoals ligamenten, pezen en gewrichtskapsels en het collageen in de spieren kunnen door gehydrolyseerd collageen ondersteund worden, wat over het algemeen kan bijdragen aan de soepelheid van onze bewegingen.

 

 

Sterkere botten

 

Als de stevigheid van de beenderen vermindert en ze uiteindelijk te poreus worden (osteoporose), dan is dat niet alleen te wijten aan het verlies van botmineralen zoals calcium en magnesium. Minstens even belangrijk is de afname van collageen, het structuureiwit dat sterkte geeft aan onze botten. Aangehouden inname van gehydrolyseerd collageen is dan ook de manier om de botmatrix te ondersteunen in de strijd tegen osteoporose.

 

Brede anti-aging Gehydrolyseerd collageen wordt aangeboden in een goed oplosbaar poeder met een zeer neutrale smaak. Het lost gemakkelijk op in alle lauwe tot warme koolzuurvrije dranken en kan verwerkt worden in muesli, smoothies en shakes. Regelmatig gebruik van 5 à 10 g per dag is een aanrader in de “anti-aging”- strategie om de bindweefsels van huid, botten, gewrichten, tanden, haren , nagels, organen en slijmvliezen te beschermen tegen vroegtijdige ouderdomsverschijnselen en ze jong, strak en stevig te houden.

 

 

Kwaliteit

 

Mannavital PLATINUM bevat gehydroliseerd collageen van mariene oorsprong met een uitstekende opneembaarheid (PETPAN LD 2000), bewezen in diverse wetenschappelijke studies. Om de werking nog te versterken, bevat collageen Platinum vitamine C dat bijdraagt aan een normale collageenaanmaak en zo de huid, het kraakbeen en de botten ondersteunt.
Het is enkel verkrijgbaar in poedervorm gezien de dagdosis van 10 gram de standaard is. Het is neutraal van smaak en makkelijk op te lossen in vruchten- of groentesap, smoothies, melk of granendranken.