Ontharen

De ontharingstechniek op jouw maat

Er bestaat een enorme keuze aan verschillende ontharingstechnieken, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Sommige zijn al wat duurder dan de andere, en niet elke methode houdt de haartjes even lang weg. Wat je voorkeuren dus ook zijn, wij vergelijken de verschillende technieken die je bij je thuis kan doen, zodat jij jouw perfecte ontharings-match kan vinden.

Scheren

 

De meesten van ons kennen ontharen door middel van scheermesjes maar al te goed. Het is vaak de eerste methode waarmee vrouwen in aanmerking komen wanneer het aankomt op het verwijderen van die eerste nare haartjes tijdens de pubertijd.

 

  • Scheren met een scheermesje of scheerapparaat is vrijwel pijnloos, zolang je je niet per ongeluk snijdt aan het mesje. Met de hulp van een goede olie, crème en een aantal scherpe mesjes (wissel je scheermesje na elke 10 scheerbeurten), ben je helemaal voorbereid om mogelijke ongelukjes of huidirritatie te voorkomen. Voor nog meer precisie kan je opteren voor de Veet Sensitive Precision Bikini Trimmer.

 

  • De mesjes van een scheerapparaat bewegen heel dicht tegen de huid en verwijderen de haartjes daardoor op een zeer oppervlakkige manier. Alles wat onderhuids verscholen zit, blijft hangen. Je ziet ze dus sneller terug op het huidoppervlak verschijnen. Gemiddeld zie je na 2-3 dagen het haar weer de kop opsteken.

 

 

Epileren

 

Epileren is het proces waarbij haartjes individueel worden uitgetrokken met een soort van grote elektrische pincet. Hierdoor wordt het vaak aangeraden om enkel te epileren onder de oksels of op de benen, in plaats van meer gevoelige plaatsen zoals de bikinilijn. Epileren kan je doen op zowel een natte als droge huid, maar wist je dat de eerste optie beter is voor beginners? Warm water helpt immers bij het losmaken van de haarzakjes, waardoor ze sneller verwijderd kunnen worden.

 

  • Epileren krijgt maar al te vaak een slechte reputatie dat het een van de pijnlijkste manieren van ontharen is. Dit klopt in een zekere zin wel, maar wees gerust: hoe vaker je epileert, hoe minder pijnlijk het proces zal zijn! Ook blijven je haartjes langdurig uit het zicht, iets wat het hele proces wel waard is. Indien nodig kan je altijd je huid verzachten na het ontharen met de Avoyd Bikini Bliss.

 

  • Bij epileren zijn stoppels compleet verleden tijd! Omdat je de haren met de wortel verwijdert, blijft er niets meer achter. Dit zorgt ervoor dat je je geen zorgen hoeft te maken over teruggroeiende haren voor maar liefst 4 weken. Ook worden de haren die teruggroeien steeds dunner en dunner, wat voor velen een groot voordeel is.

 

 

Ontharingscrème

 

Ontharingscrème klinkt misschien een beetje eng, het lost namelijk de haartjes op dankzij een speciale formule. Toch heeft deze methode een groot aantal voordelen!

 

 

  • Een ontharingscrème dringt door de eerste huidlaag om de haartjes op te lossen. Het haarzakje blijft dus intact, wat ervoor zorgt dat het sneller zal teruggroeien. Reken hier maar op zo’n 2 tot 3 dagen. Het blijft echter een enorm snelle methode om zijdezachte benen of oksels te verkrijgen zonder irritante stoppeltjes.

 

 

Waxen

 

Waxen is het echte manusje van alles in deze lijst! Je kan er zowat alle haar mee verwijderen, van je wenkbrauwen tot je bikinilijn. Er bestaat zelfs speciale wax voor neushaar! Ook komt het in verscheidene formaten, zoals bijvoorbeeld de Veet Afspoelbare Oriëntaalse Was tegenover de Gelwax ontharingstrips.

 

  • De pijngrens van waxen bepalen is niet makkelijk! Sommige mensen lijken er amper problemen mee te hebben, terwijl anderen toch een traantje laten zodra de strip omhoog wordt getrokken. Waar je de wax aanbrengt maakt natuurlijk ook een verschil uit, omdat niet iedere zone even gevoelig is als de andere. Als je twijfelt, probeer dan eerst een strip op je benen voordat je aan die beruchte bikinilijn begint.

 

  • Hoe lang je kan genieten van een gladde huid dankzij waxen hangt ook weer een beetje af van waar je het gebruikt! In het algemeen is de regel dat hoe dunner het haar, hoe langer het blijft zitten. Zo kan je van gladde benen genieten tot wel 6 weken, terwijl je je wenkbrauwen best één keer per maand laat bijwerken.

 

 

Bleachen

 

Heb je veel tijd? Dan is bleachen misschien wel iets voor jou! Dit is een techniek die je best niet doet wanneer je gehaast bent, want het kan best wel een knoeiboel worden. Bleachen is een topper wanneer het aankomt op gezichtsbeharing, van bakkebaarden tot het haar op je bovenlip. Voor de dappere personen onder ons kan je ook je armhaar aanpakken, maar je zal veel product nodig hebben!

 

  • Het wordt aangeraden om geen bleach te gebruiken in gevoelige zones zoals de bikinilijn, of wanneer er zich oneffenheden op de huid bevinden. Houd het ook zeker weg wanneer je een wondje hebt. Bleachen is echter niet pijnlijk, het kietelt gewoon! Mocht je toch pijn ervaren, dan kan je een allergische reactie hebben op een van de ingrediënten en stop je best met het gebruiken van het product.

 

  • Belangrijk om te weten is dat bleachen het haar niet doet verdwijnen, het maakt het enkel minder zichtbaar. Desalniettemin blijft het effect van bleachen zichtbaar voor ongeveer 14 dagen, maar dit hangt ook weer af van persoon tot persoon. Hoe sneller je haar groeit, des te sneller zal je de bleach terug uit de kast moeten halen om alles een beetje bij te werken.

 

Ontdek het perfecte ontharingsproduct voor jou in de categorie ontharen op Farmaline.be