Abrikozencrème DR. Hauschka

Ontdek de voordelen van abrikozenpitolie voor je huid

Nieuw van Dr. Hauschka: abrikozencrème voor de droge, doffe huid.

Heb je een droge huid en ben je op zoek naar een huidverzorgingsproduct voor overdag dat je laat stralen? Gaat je voorkeur daarbij uit naar een product met natuurlijke ingrediënten? Dan is de nieuwe Abrikozencrème van Dr. Hauschka ideaal voor jou! Deze fluweelzachte en prachtig roze crème is namelijk samengesteld uit hoogwaardige ingrediënten, zoals abrikozenpitolie, avocado en gefermenteerd graanextract, en verzorgt de droge, doffe huid intensief. Bovendien geeft ze je ook een mooie, natuurlijke glow.

 

 

Wat is abrikozenpitolie?

 

Zoals de naam al zegt, wordt abrikozenpitolie geperst uit de pitten van een abrikoos. Een fluweelzachte buitenkant, een verleidelijke geur en sappig, zoet vruchtvlees: de abrikoos heeft dan ook heel wat te bieden aan onze zintuigen. Geen wonder dat dit fruit ook waardevol is voor de huid. Abrikozenpitolie werkt namelijk als een ware booster om de droge, doffe of rijpere huid een stralende gloed te geven en er fris uit te laten zien. Dit komt door de actieve ingrediënten, zoals caroteen, de vitamines A, B3 (niacinamide) en E, en vetzuren, zoals linolzuur en oliezuur.

 

 

Welk effect heeft abrikozenpitolie op je huid?

 

Abrikozenpitolie beschermt en verzacht je huid. De zeer lichte textuur trekt snel in, zonder een vettig laagje achter te laten. De onverzadigde vetzuren zorgen ervoor dat je huid beter vocht kan vasthouden. Linolzuur bevordert zo de regeneratie van je huidbarrière en laat je teint er frisser uitzien. De vitamines A en E zijn krachtige antioxidanten en beschermen de huid tegen vroegtijdige veroudering. En zelfs als je aanleg hebt voor een onzuivere huid, is deze olie zeer geschikt voor jou.

 

 

Hoe wordt abrikozenpitolie geproduceerd?

 

Om de olie uit de pitten te kunnen halen, moeten deze eerst worden gedroogd. Daarna worden ze geopend en komt de knapperige kern tevoorschijn. Deze ruikt en ziet eruit als een amandel. Door deze kern vervolgens te persen, wordt de gele abrikozenpitolie gewonnen. Voor de Abrikozencrème van Dr. Hauschka wordt koudgeperste abrikozenpitolie gebruikt. Dit is een mild productieproces waardoor alle stoffen je huid optimaal bereiken. Want hoe zachter de methode, hoe meer van de kostbare ingrediënten behouden blijven.

 

 

Abrikozenpitolie bij Dr. Hauschka.

 

Bij Dr. Hauschka willen ze enkel het beste in hun natuurlijke cosmetica, namelijk hoogwaardige, natuurlijke ingrediënten, bij voorkeur van biologische oorsprong. Daarom maken ze gebruik van abrikozenpitten uit Pakistan, onder andere uit de Hunzavallei. Dit is één van de meest afgelegen berggebieden op aarde. Meer dan 6.000 kleine boerderijen hebben zich daar verenigd om hun gedroogd fruit en noten te verkopen aan de Mountain Fruit Company (MFC), die voor de distributie zorgt. Ze zijn allemaal gecertificeerd volgens de criteria van eerlijke handel en bijna 1.000 boerderijen zijn ook biologisch gecertificeerd.

 

Ontdek zelf de voordelen van abrikozenpitolie in de nieuwe Abrikozencrème van Dr. Hauschka.