Bio-melatonine Complex

Moe van schaapjes te tellen?

Ondersteun je melatoninegehalte met het Bio-Melatonine Complex van Pharma Nord.

Een goede nachtrust is een absolute prioriteit voor een gezond leven, maar toch liggen veel mensen ‘s nachts uren wakker. Een lange tijd slecht slapen kan gevolgen hebben op zowel lichamelijk als mentaal vlak. Als je niet uitgerust opstaat, is het soms moeilijk om opkomende vermoeidheid en stemmingsschommelingen te verbergen, met irritatie tot gevolg. Maar wat is de oorzaak van slecht slapen en hoe kan je die aanpakken? Lees hieronder verder en kom meer te weten over de rol van het slaaphormoon melatonine.

 

 

Het slaaphormoon melatonine

 

Melatonine is een natuurlijke stof die in kleine hoeveelheden wordt teruggevonden in voeding, zoals tomaten, granen, aardbeien, bananen, olijfolie of koemelk. Daarnaast wordt melatonine ook door het lichaam zelf geproduceerd in de pijnappelklier, die zich in het centrum van de hersenen bevindt. De natuurlijke aanmaak van melatonine start bij het vallen van de duisternis en voornamelijk op het moment dat je je ogen sluit. Melatonine heeft het omgekeerde effect dan activerende hormonen overdag, zoals adrenaline. Melatonine zorgt er namelijk voor dat je lichaam kan overgaan in een slaaptoestand en speelt daarom een cruciale rol in de werking van je biologische klok. De productie ervan wordt echter afgeremd door blootstelling aan blauw licht of de consumptie van koffie of alcohol. Met ouder worden neemt de productie van melatonine geleidelijk aan af.

 

 

De oorzaken van een slechte nachtrust

 

Wist je dat het een mythe is dat iedereen exact acht uur slaap nodig heeft? Driekwart van de bevolking heeft een slaapbehoefte van gemiddeld zeven tot negen uur per nacht.

 

Slaapproblemen kunnen verscheidene oorzaken hebben. Spendeer je veel uren achter een scherm, sta je geregeld in de file of probeer je na de werkuren alsnog zoveel mogelijk uit je dag te halen? Dit zijn allemaal factoren die de werking van melatonine kunnen verstoren. Slaapproblemen zijn vaak het gevolg van een tekort of een te late aanmaak van dit essentiële hormoon. Mensen met stress, een hectische levensstijl, onregelmatige werkuren of nachtwerk hebben dan ook vaker te kampen met een verstoorde aanmaak van melatonine omdat hun adrenaline-gehalte langer hoog blijft.

 

 

Een goed én veilig alternatief: melatonine

 

Belgen zijn Europees kampioen in het gebruik van slaapmedicatie, maar dit is niet zonder gevolgen. Slaappillen kunnen namelijk verslavend werken en bovendien gevaarlijke neveneffecten met zich meebrengen, zoals sufheid en geheugenstoornissen. Relaxatieoefeningen of een aanvulling met melatonine dragen bij tot je nachtrust.

 

Te weinig of een te late aanmaak van melatonine creëert een tekort. In dat geval kan het nuttig zijn om je melatoninegehalte op peil te houden met een supplement. Bio-Melatonine Complex van Pharma Nord, dat je onder de tong laat smelten net voor het slapengaan, kan ervoor zorgen dat een tekort aan melatonine op het juiste moment wordt aangevuld.