Uriage Age Absolu

Minder rimpels, een stevigere huid en meer volume

Huidveroudering op alle vlakken aanpakken dankzij de belofte van Uriage Age Absolu.

Zodra je de 50 gepasseerd bent, veroudert je huid almaar sneller als gevolg van diverse factoren. Zo worden de telomeren aan het uiteinde van de chromosomen met elke celdeling korter. Telomeren kan je vergelijken met het beschermende kapje aan het uiteinde van een veter; ze beschermen je DNA namelijk tegen beschadigingen tijdens de celdeling. Omdat er steeds minder hormonen geproduceerd worden, wordt bovendien niet alleen de vitaliteit van de cellen aangetast, ook de huidvernieuwing verloopt niet meer optimaal. Bovendien verloopt ook de aanmaak van specifieke bestanddelen die de huid haar jonge look geven, zoals collageen, elastine en hyaluronzuur, een stuk trager. Omdat er tot slot minder vetten aangemaakt worden, droogt de huid uit en raakt ze gedehydrateerd.

 

Naast die fysiologische veroudering kan ook je levensstijl het verouderingsproces versnellen. Denk hierbij maar aan frequente blootstelling aan uv-straling of roken. Ook externe factoren die oxidatieve stress veroorzaken, zoals luchtvervuiling en blauw licht, spelen een rol in huidveroudering. Dat is vooral nadelig voor de mitochondriën (de “energiefabriekjes” van de cellen), die niet goed bestand zijn tegen stress en daarom minder actief worden. De cellen worden minder levenskrachtig, waardoor dan weer de aanmaak van collageen en elastine afneemt. Bovendien wordt ook de huidstructuur zelf beschadigd en gaat de kwaliteit van de nog aanwezige collageen- en elastinevezels erop achteruit.

 

De gevolgen van huidveroudering zijn dan ook snel zichtbaar na de 50: de huid boet in aan volume, stevigheid en soepelheid. Zo ontstaan er rimpels en pigmentvlekken, wordt de teint vlekkerig en vaal en voelt de huid ook onprettiger aan omdat ze droger en ruwer wordt.

 

 

Uriage: Age Absolu

 

Om aan de behoeften van de rijpere huid te voldoen, brengen de Laboratoires Dermatologiques d’Uriage het gamma Age Absolu op de markt. Deze lijn bestaat uit een verstevigende, roze anti-verouderingscrème en -nachtmasker die de tekenen van huidveroudering op alle fronten aanpakken en voor zichtbare resultaten zorgen. Dankzij de Blue Light Barrier Technology van de crème wordt de huid overdag bovendien beschermd tegen de schadelijke effecten van blauw licht. Het nachtmasker met hyaluronzuur bevat op zijn beurt het gepatenteerd complex TELOMERES PROTECT, dat schade aan de cellen vermindert en fotoveroudering door uv-straling helpt voorkomen.

 

Deze producten staan dan ook helemaal in het teken van de behoeften van vrouwen boven de 50, ter aanvulling van de Age Lift lijn. De essentie van Uriage Age Absolu is een krachtige collageenbooster die de belangrijkste “jeugdigheidsproteïne” ondersteunt om de huid weer voller te maken. De huid is steviger en ziet er jonger uit. De gezichtscontouren worden beter gedefinieerd en de natuurlijke rozige gloed wordt nieuw leven ingeblazen.

 

Extra pluspunt? 91% à 95% van de ingrediënten zijn van natuurlijke oorsprong en bevinden zich in een 100% recycleerbare glazen pot!

 

Ontdek Uriage Age Absolu nu zelf!