Reflux

Komaf maken met reflux? Ontdek onze vier tips!

Ontdek snel onze 4 tips om reflux te voorkomen. Maak voorgoed komaf met brandend maagzuur en neem eens een kijkje tussen ons Reduflux-gamma.

Ook al eens te veel kopjes koffie gedronken overdag of toch net voor een iets te pikant gerecht gekozen tijdens je wekelijkse avond uit? Wel, dan heb je allicht al eens last gehad van reflux, wat in de volksmond beter gekend is als brandend maagzuur. Vaak staan we er niet bij stil waarom we weer dat branderige gevoel in de keel krijgen, maar de oorzaak aanpakken, is nog steeds de beste remedie.

 

Wat is reflux?

Bij reflux, voluit gastro-oesofageale reflux, stroomt de inhoud van de maag terug in de slokdarm. De slokdarm raakt vervolgens geïrriteerd door de zure maaginhoud met de typische symptomen als gevolg, zoals zure oprispingen, een zure smaak in de mond, keelpijn en een slechte adem.

 

Reflux voorkomen: vier tips!

Door enkele kleine aanpassingen in je levensstijl ben je al goed op weg om reflux in te toekomst te vermijden. We zetten alvast enkele tips op een rijtje.

 

 • Stop met roken
  Voorgoed die sigaret vaarwel zeggen, is een belangrijke stap om brandend maagzuur tegen te gaan. Je wint er zoveel meer mee, dus maak vandaag nog de juiste keuze en ga voor een rookvrij leven.

 

 • Beweeg, beweeg, beweeg
  Mensen die kampen met overgewicht hebben over het algemeen meer last van reflux. Dé ideale remedie om overgewicht aan te pakken, is nog steeds voldoende bewegen en op tijd genieten van een gezonde en evenwichtige maaltijd. Dus haal die loopschoenen maar vanonder het stof en ga in de supermarkt voor een extra toertje langs de groenteafdeling

 

 • Drink met mate alcohol, koffie en koolzuurhoudende dranken
  Deze dranken stimuleren de maagzuurproductie, wat oprispingen alleen maar in de hand werkt. Wissel daarom je kopje koffie af met een glas water. Op die manier ga je niet alleen reflux tegen, maar kom je ook met ieder glas dichter bij die begeerde 2 liter water per dag.

 

 • Vermijd sterke kruiden
  Hoewel pikant eten erg lekker kan zijn, is het vaak een boosdoener als het op brandend maagzuur aankomt. Kies daarom vaker voor een iets minder pikante variant.

 

Reflux verhelpen

Toch geveld door die vervelende oprispingen? Geen nood, tussen ons Reduflux-gamma vind je beslist een product dat je zal verlossen van deze vervelende kwaal.

 

 

Indien de klachten aanhouden, raden wij je met nadruk aan om een arts te contacteren. Hij zal je gepast advies kunnen geven.