Het belang van een gezonde darmflora

Onze darmen spelen een essentiële rol voor onze gezondheid. Ze in topconditie houden is dan ook van groot belang. Maar hoe doe je dat nu? Ontdek hoe je jouw darmflora in balans kunt houden.

Het belang van onze darmen

 

Onze darmen zijn een van de belangrijkste organen in ons lichaam en maken deel uit van ons immuunsysteem. Met een contactoppervlakte van ongeveer 30 vierkante meter is het ook nog eens het grootste orgaan dat we hebben.

 

Het is dan ook vanzelfsprekend dat het bijzonder belangrijk is om ze in goede gezondheid te houden.

 

Een gezonde darmflora wordt gekenmerkt door een goede balans tussen zowel goede, neutrale als slechte bacteriën. Deze houden elkaar in perfect evenwicht. Zo zitten er meer dan 100.000 miljard bacteriën in ons darmkanaal of tot 10 keer meer dan dat er cellen in ons lichaam zitten. Een heus systeem dus!

 

Dit hele systeem draagt bij tot een goede spijvertering omdat het stoffen afbreekt die de darm zelf niet kan verteren. Wanneer de hoeveelheid goede bacteriën, ook wel symbioten genoemd, te sterk afneemt, dan kan dit echter leiden tot problemen bij de spijsvertering.

 

 

 

Oorzaken van een verstoorde darmtransit

 

Een verstoorde darmflora kan veroorzaakt worden door tal van factoren, zoals een onevenwichtige voeding met te veel suikers, gebrek aan vezels, medicijngebruik of stress. Ook andere voedingsgewoonten die optreden wanneer je bijvoorbeeld op reis gaat, kunnen soms leiden tot problemen. De gezondheidsproblemen die hieruit voortvloeien kunnen heel divers zijn.

 

Dat goede darmbacteriën bijdragen tot de instandhouding van een normale darmflora is algemeen geweten. Naast een evenwichtig voedingspatroon en een gezonde levensstijl, kan je je darmen gelukkig ook op een andere manier een handje helpen om deze bacteriën in balans te houden.

 

 

 

Welk supplement kiezen?

 

Er bestaan vandaag de dag talloze voedingssupplementen die het evenwicht in de darmen helpt ondersteunen.

 

Kyodophilus One Per Day van Mannavital voldoet aan de volgende criteria:

 

  • Voert levensvatbare, humane darmbacteriën aan
  • Werking is wetenschappelijk onderbouwd
  • Bevat gegarandeerd 3 miljard levensvatbare bacteriën per capsule
  • Bevat een synergie van lactobacillen en bifidobacteriën
  • Is vrij van suiker, melk, gluten, soja en bewaarmiddelen
  • Hoeft niet in de koelkast bewaard te worden.

 

 

Ontdek Kyodophilus One Per Day nu op farmaline.be