Colnove

Een goed functionerende dikke darm voor een fit en gezond leven

Natuurlijke ondersteuning met Colnove

De nieuwste ontwikkelingen op neurogastro-enterologisch vlak tonen het belang van een goed functionerende dikke darm en een actieve darmflora aan voor je gezondheid. Neurogastro-enterologie is de wetenschap die zich focust op het vermogen van maag en darmen om correct te functioneren.

 

Negatieve invloeden op de darmfunctie, zoals ongezonde voeding, gebrek aan beweging en stress, kunnen ervoor zorgen dat de darmen hun optimale werking verliezen. Om de werking van je darmen te ondersteunen, kan je rekenen op de kracht van de natuur. Daarom zijn de voordelen van verschillende planten gebundeld in Colnove.

 

 

Spijsvertering

 

In tegenstelling tot agressieve methodes die je darm meer schade berokkenen dan goed doen, is het belangrijk om de spijsvertering op milde wijze te ondersteunen. Venkel is dan de plant bij uitstek om spijsverteringsongemakken te helpen elimineren*. Venkel ondersteunt namelijk de goede werking van het spijsverteringskanaal en helpt je in geval van winderigheid en buikkrampen*.

 

 

Darmflora

 

Een gezonde darmflora zorgt ervoor dat toxines uit de voeding en je omgeving verwerkt en geneutraliseerd worden. Planten met ontstekingsremmende eigenschappen, zoals kurkuma2, helpen de werkzaamheid van het immuunsysteem op peil te houden, wat het pijnlijke gevoel van de ontsteking helpt doven*. Zo blijft de darmflora in evenwicht en beschermt deze het organisme tegen ziekteverwekkers.

 

 

Het barrière-effect van de dikke darm

 

Natuurlijke bestanddelen, waaronder psylliumzaad, kunnen een ondersteunend effect hebben op de normale werking van de dikke darm*: door de uitgerekte verbindingen van de cellen van de dikke darm aan te spannen, verstevigen ze het grenseffect tussen de schadelijke inhoud van de dikke darm en de rest van het lichaam. Door ervoor te zorgen dat de darmwand ondoorlaatbaar blijft, wordt verhinderd dat toxines het organisme binnendringen. Zo werken de vitale systemen naar behoren, wat cruciaal is voor een goede algemene gezondheid.

 

 

Colnove

 

Colnove is een voedingssupplement waarin tal van natuurlijke ingrediënten gecombineerd worden om de werking van het spijsverteringsstelsel te ondersteunen. Deze werking wordt mogelijk gemaakt door volgende planten:

 

 • Psyllium ondersteunt een normale darmtransit en draagt bij aan de verzachting van de ontlasting*.
 • Paardenbloem komt tussen in de functies van het darmkanaal en helpt spijsverteringsproblemen te verminderen*.
 • Kliskruid helpt de spijsvertering te bevorderen*.
 • Venkel ondersteunt de goede werking van het spijsverteringsstelsel*.
 • Duivenkervel draagt bij aan het behoud van een gezonde lever*.
 • Artisjok ondersteunt het darmcomfort*.
 • Kurkuma2 helpt de lever gezond te houden*.

 

Bovendien wordt de bloedzuivering en de lichaamsreiniging ondersteund dankzij paardenbloem*, draagt grote klis bij tot het behoud van een normale huidfunctie* en ondersteunt artisjok de ademhalingsfunctie*.

 

Colnove bevat ook het aminozuur L Glutamine, fructo-oligosachariden (inuline) en 5 natuurlijke melkzuurbacteriën:

 • Lactobacillus bulgaricus
 • Lactobacillus acidophilus
 • Bifidobacterium lactis
 • Lactobacillus casei
 • Streptococcus thermophilus

 


*Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de EFSA
1. Paardenbloem ondersteunt de ontgifting en bevordert de spijsvertering.
2. Raadpleeg je arts of onze farmaceutische dienst bij gelijktijdig gebruik van kurkuma en coagulantia.