De menopauze is niet langer een taboe

Merk je dat de huid van je gezicht en hals sinds de menopauze minder strak en soepel is, en dat ze wat begint te verslappen? De menopauze veroorzaakt hormonale schommelingen die een effect hebben op je huid.

 

Beleef de menopauze in schoonheid

 

Anno 2018 is de mentaliteit ten opzichte van de menopauze veranderd en wordt er eindelijk open en zonder schroom over gepraat. Of je de menopauze ervaart als een biologische toestand waarvoor je oplossingen moet vinden of gewoon als een fase in het leven, hangt af van vrouw tot vrouw. Vandaag voelen vrouwen die de veertig voorbij zijn zich jonger en fitter dan in alle vorige generaties het geval was. Logisch dus dat ze absoluut niet van plan zijn om daar verandering in te laten brengen door de menopauze!

 

Elke vrouw wil op haar eigen manier met deze fase omgaan en indien nodig haar leefgewoonten aanpassen in functie van de symptomen die haar lichaam, haar psychisch welzijn en haar huid beïnvloeden. Over sommige sporen van veroudering maken vrouwen zich helemaal niet druk, maar andere, zoals de zichtbare veranderingen in hun hals en gelaatscontouren, kunnen hen echt storen.

 

 

Vrouwen begeleiden tijdens de menopauze en erna

 

 

Pioniermerk in cosmetica voor de menopauze

 

Vichy was het eerste dermocosmetica merk dat de impact van hormonale schommelingen in de menopauze analyseerde en pionierswerk verrichtte door cosmeticaproducten speciaal voor deze levensperiode te creëren. Daartoe heeft het merk zich decennialang verdiept in de leefgewoonten van vrouwen. Bedoeling daarvan was inzicht krijgen in de impact van de menopauze op diverse aspecten van het dagelijks leven, ook mentale en emotionele.

 

 

Een nieuw tijdperk in specifieke verzorging voor de menopauze, met het Substitutief Complex

 

Er was een heuse lacune in de kennis van de invloed die de menopauze heeft op de huid. Daarom is Vichy van start gegaan met een reeks studies en laboratoriumonderzoeken. Dit heeft geleid tot een nieuwe visie op cosmetica voor vrouwen in de menopauze. Voor het eerst was een verzorgingsproduct in staat om de effecten van de menopauze op huidveroudering te compenseren. Dat product was Neovadiol van Vichy, een crème die het verlies aan huiddichtheid corrigeert, het huidcomfort verbetert en de huid weer fris en stralend laat ogen. Deze uiterst innoverende verzorging bevat het Substitutief Complex. Dit werd door dermatologen getest op vrouwen in en rond de menopauze. Ondertussen staat het gamma Neovadiol bekend om zijn werking op alle huidsymptomen waarmee de menopauze gepaard gaat: verlies aan dichtheid en structuur, verslapping van de gelaatstrekken en drogere huid

 

Vandaag gaat Neovadiol nog een stap verder, met een gerichte werking op een bijzonder tere en zichtbare zone: de hals en de gelaatscontouren.

Daling van het gehalte aan DHEA en effecten op de huid

 

Dat onderzoek heeft geleid tot de ontdekking van de fundamentele rol die het hormoon DHEA speelt. DHEA is het sleutelhormoon van een jonge huid – in zekere zin het hormoon dat instaat voor de schoonheid van vrouwen. In de menopauze neemt de concentratie van dit hormoon echter razendsnel af.

 

Wijzigingen van de huid in de menopauze:

 

 • Daling van de voorraad lipiden en huidsmeer (drogere, “ondervoede” huid)
 • Meer rimpels en huidlijntjes
 • Dunnere epidermis en tragere celvernieuwing
 •  Verlies aan elasticiteit

 

Positieve effecten van DHEA op de huid

 

Dankzij DHEA worden de volgende verbeteringen geobserveerd:

 

 •  Boost van de hydratatie en verdikking van de huid
 • Vermindering van pigmentvlekken en van het “gekreukeld” uitzicht van de huid
 • Toename van de sebumsecretie en de sebumproductie

 

Deze ontdekking van de effecten van verminderd DHEA op de huid heeft onze teams ertoe aangezet om verder te gaan met hun onderzoek en expertise. Meer bepaald wat betreft een zone die erom bekendstaat dat ze moeilijk te behandelen is: de hals en de gelaatscontouren.

Effecten van de menopauze op de huid, hals en gelaatscontouren

 

De zone van de hals en contouren is de eerste waar de globale effecten van de menopauze zich aftekenen. De hals en de kaakbeenderen, ook de cervico-faciale zone genoemd, vormen de onderkant en contouren van het gelaat. Vichy Research kon aantonen dat deze zone de eerste is die de globale effecten van de menopauze ondergaat, en dit om de volgende redenen :

 

 • Minder talgklieren
 • Minder ondersteuning door spieren
 • Invloed van de zwaartekracht
 • Veelvuldige blootstelling aan externe agressies

 

Vichy ontdekte dat de daling van het gehalte aan DHEA, in combinatie met de invloed van de zwaartekracht, in de menopauze leidt tot een afname van de structuurvezels van de huid en dat die afname bijzonder uitgesproken is in de zone van hals en gelaatscontouren. Deze afname van structuurvezels veroorzaakt nog andere huidwijzigingen.

 

 

Zorgvuldig geselecteerde actieve bestanddelen

 

Fytosterolen, een vloeibaar plantaardig extract van wilde varenblad, staan algemeen bekend om hun gezondheidseffecten en in het bijzonder om hun bijdrage tot de werking van het celmembraan. Door die heel aparte structuur kan fytosterol op alle huidniveaus werken: van de epidermis tot de dermaal-epidermale grenslaag, waarbij rimpels en huidlijntjes worden gecorrigeerd, de epidermis wordt verdikt en wordt voorkomen dat ze aan elasticiteit verliest. Bij Vichy gebruiken ze een fytosterol van natuurlijke oorsprong, geëxtraheerd uit de varen Microsorum Grossum, om een ideale molecule voor cosmetisch gebruik te verkrijgen. De varen Microsorum Grossum onderscheidt zich door de meervoudige structuur van zijn bladeren. Het is uit die bladeren dat de onderzoekers fytosterol halen, een bijzonder doeltreffend bestanddeel voor het verstevigen en hermodelleren van de huid, omdat het in staat is de elastine in het celmembraan van de huid te herstellen.

 

Ontdek het Vichy Neovadiol gamma op farmaline.be