Bescherm elk huidtype tegen de zon, ook dat van je kinderen

Een zonneproduct gebruiken is een van de belangrijkste manieren om door de zon veroorzaakte schade aan de huid en huidkanker te voorkomen. Toch wijst onderzoek uit dat bijna de helft van de ondervraagde personen geen zonneproduct gebruikt. Reden hiervan is dat velen de dikke texturen die slechts traag geabsorbeerd worden en een vettig laagje op […]

Een zonneproduct gebruiken is een van de belangrijkste manieren om door de zon veroorzaakte schade aan de huid en huidkanker te voorkomen. Toch wijst onderzoek uit dat bijna de helft van de ondervraagde personen geen zonneproduct gebruikt. Reden hiervan is dat velen de dikke texturen die slechts traag geabsorbeerd worden en een vettig laagje op
de huid nalaten, onprettig vinden.

 

We mogen echter niet vergeten dat zonnestralen schadelijk zijn voor de huid, zeker dat van kinderen omdat het zelfbeschermingsmechanisme nog niet volledig ontwikkeld is. Een beschermend zonneproduct dat aangepast is aan hun huidtype is dus een absolute must.

 

 

Kinderen: de gevaren van blootstelling aan de zon

 

De kinderhuid is niet alleen dunner, ze is ook gevoeliger en kwetsbaarder voor door de zon veroorzaakte schade aan de huid. Wanneer je in je kindertijd vaak verbrand bent geweest door de zon, neemt het risico op huidkanker op volwassen leeftijd toe. Daarom is het belangrijk om kinderen uit de zon te houden en wanneer dit niet mogelijk is, een zonneproduct te gebruiken dat elk onbedekt plekje van hun huid beschermt. Ook moet het product correct en in voldoende hoeveelheid worden aangebracht.

 

 

Ouders: het belang van een zonneproduct

 

Hoewel de meeste ouders denken te weten hoe en met welke frequentie een zonneproduct op de kinderhuid moet worden aangebracht, heeft een recent onderzoek van Beiersdorf aangetoond dat een groot deel van hen toch niet voorzichtig genoeg is. Van de 17 ouders die een zonneproduct bij hun kinderen aanbrachten, gebruikte 88% minder dan de aanbevolen hoeveelheid (2 mg/cm2) waardoor gemiddeld 7% van de aan de zon blootgestelde huid niet met product bedekt werd. Verschillende plekjes zoals voeten, delen van de hals en het gezicht en de zones in de buurt van kleding werden maar al te vaak verwaarloosd.

 

Deze resultaten staan in schril contrast met de perceptie van de ouders waarvan 82% verklaart meestal of altijd voldoende zonneproduct aan te brengen. Hieruit blijkt dat ouders toch nog extra informatie nodig hebben over het aanbrengen van zonneproducten zodat ze hun kinderen correct kunnen beschermen tegen de zon. Want wanneer hun kinderen goed beschermd zijn, kunnen ouders hen met een gerust hart laten genieten van elke zonnige dag.

 

 

Eucerin Sun Kids Protection: zonneproducten voor de gevoelige kinderhuid

 

Als expert in zonbescherming zet Eucerin zich in voor de preventie van huidkanker door middel van voorlichting, bewustmaking en haar partnerschap met Euromelanoma. Het merk heeft een uitgebreid Eucerin Sun Kids Protection gamma dat specifiek samengesteld is om de gevoelige huid van kinderen te verzachten en te beschermen. Alle zonneproducten van Eucerin zijn parfumvrij en uitstekend bestand tegen water. Klinisch en dermatologisch onderzoek heeft aangetoond dat ze perfect verdragen worden door de huid. Stuk voor stuk bieden ze een intensieve bescherming tegen door de zon veroorzaakte schade aan de huid.

 

 

Eucerin Sun Protection: een compleet gamma dat inspeelt op de specifieke behoeften van elk huidtype

 

Eucerin ontwikkelt niet alleen hoogstaande huidverzorgingsproducten voor kinderen, maar ook volwassenen, waarin een efficiënte bescherming tegen de zon aanwezig is. Alle zonneproducten van Eucerin spelen in op de verschillende behoeften van de huid. Klinisch en dermatologisch onderzoek heeft uitgewezen dat ze goed verdragen worden door de huid. De actieve ingrediënten en innovatieve samenstellingen van de verschillende Eucerin Sun productgamma’s liggen aan de basis van unieke zonneproducten voor gezicht en lichaam. Eucerin biedt oplossingen aan voor zonnebescherming van alle huidtypes: gevoelig, vet, met neiging tot acne, met neiging tot atopie, gevoelig voor hyperpigmentatie of overgevoelig voor de zon.

 

 

Een filosofie van milieuvriendelijke keuzes

 

Geen enkel product van het gamma Eucerin Sun Protection bevat Oxibenzone of Octinoxaat – twee controversiële uv-filters waarvan vermoed wordt dat ze bijdragen aan het verbleken van koraal. Onze samenstellingen voldoen aan de in 2018 uitgevaardigde wet van Hawaï over koraal.

 

Deze producten bevatten evenmin nylon, een soort microplastic. We begrijpen microplastics als vaste, niet in water oplosbare plastic deeltjes die 5 millimeter of kleiner zijn en niet biologisch afbreekbaar. Ze blijven in zeewater achter en hebben tijd nodig om te worden afgebroken, waardoor ze bijdragen aan de verontreiniging van het maritieme milieu. Hierdoor worden ze beschouwd als potentieel schadelijk voor het milieu.

 

Tot 70% van elke formule van Eucerin zonneproducten is makkelijk biologisch afbreekbaar. Biologisch afbreekbaar betekent dat een materiaal zal degraderen eerder dan lang in zijn huidige vorm te blijven waardoor de impact op het maritieme milieu verminderd wordt.

 

 

Ontdek Eucerin Sun op farmaline.be