Molicare

Geniet zorgeloos van je vakantie met MoliCare®

Ontdek 5 tips om urineverlies te verminderen of zelfs te voorkomen.

In de zomer gaan veel mensen op vakantie, ver weg of dichterbij. Een vakantie is bedoeld om te ontspannen, nieuwe plekken te ontdekken en te genieten van qualitytime met je familie of vrienden. Niets kan dit plezier echter sneller bederven dan urineverlies. Gelukkig zijn er manieren om dit te verminderen en vervelende ongelukjes te voorkomen, zodat je onbezorgd kan genieten van je welverdiende vakantie. In dit artikel krijg je enkele nuttige tips om urineverlies te beheersen voor een zorgeloze reis.

 

 

1. Versterk je bekkenbodem met kegeloefeningen

De bekkenbodem bevindt zich aan de onderkant van het bekken en is een heus netwerk van spieren en bindweefsel. Een gezonde bekkenbodem spant zich automatisch aan wanneer de druk toeneemt, zodat de urine niet ongewenst kan ontsnappen. Naarmate je ouder wordt, verzwakt de bekkenbodem van nature. Het regelmatig uitvoeren van kegeloefeningen is dan een effectieve manier om de bekkenbodemspieren te versterken en zo urineverlies te verminderen. Doe deze oefeningen enkele weken voor je op vakantie vertrekt om maximaal profijt te hebben.

 

 

2. Blijf gehydrateerd, maar met mate

Hoewel het belangrijk is om gehydrateerd te blijven bij zomerse temperaturen, kan overmatig drinken het risico op urineverlies vergroten. Probeer daarom je vochtinname te reguleren, vooral voorafgaand aan activiteiten waarbij je mogelijk geen makkelijke toegang hebt tot toiletten, zoals op lange wandelingen of excursies.

 

 

3. Plan je toiletbezoeken in

Een goede planning van je plaspauzes kan je helpen bij het voorkomen van ongelukjes. Probeer daarom regelmatig naar het toilet te gaan, zelfs als je geen sterke aandrang voelt. Op deze manier vermijd je dat je blaas te vol wordt, wat het risico op ongewenst urineverlies vermindert.

 

 

4. Beheers je dieet

Sommige voedingsmiddelen en dranken kunnen je blaas irriteren en het risico op urineverlies vergroten. Denk hierbij aan cafeïne, koolzuurhoudende dranken, alcohol en gekruid voedsel. Probeer de inname hiervan te beperken tijdens je vakantie, vooral als je een actieve vakantie op de planning hebt staan.

 

 

5. Gebruik kwalitatieve incontinentieproducten

Als je last hebt van urineverlies kunnen kwalitatieve incontinentieproducten een grote hulp zijn om je zelfzekerder te voelen op reis. MoliCare®  biedt een breed scala aan incontinentieproducten aan, waaronder inleggers en broekjes die comfortabel, discreet en betrouwbaar zijn. Deze producten bieden je de gewenste bescherming en zorgen ervoor dat je zorgeloos kan genieten van je vakantie. Ontdek snel het uitgebreide assortiment!

 

Met deze tips kan je zelfzeker en zonder urinaire ongemakken je vakantie tegemoet en wordt deze zeker een succes. Dus lach, ren, fiets, spring, zwem, wees actief en GENIET met volle teugen! Je hebt het verdiend.