Lipikar

Als het jeukt… hoef je niet meer te krabben!

Maak komaf met de onaangename jeuk van je atopische huid dankzij de verzorgende producten van La Roche Posay Lipikar

Een droge, schilferige huid, opstoten van eczeem, bultjes, blaasjes en vooral… jeuk! Klinkt dit je bekend in de oren? Dan heb je waarschijnlijk last van atopisch eczeem. Heel vervelend, en jammer genoeg ook niet te genezen. Maar gelukkig bestaan er de La Roche Posay Lipikar producten, die je huid voeden en komaf maken met dat onprettige, jeukende gevoel.

 

Wat is atopisch eczeem?

 

Atopisch eczeem is een chronische huidaandoening die sterke jeuk met zich meebrengt. Je huid vertoont droge plekken en opstoten van uitslag. Atopisch eczeem begint vaak al op jonge leeftijd: ongeveer 75% van de patiënten is jonger dan 20 jaar. Gelukkig verbetert het eczeem bij meer dan de helft van de kinderen na enkele jaren. In veel gevallen verdwijnt het zelfs helemaal rond de puberteit.

 

Het atopisch eczeem vormt een onderdeel van het atopisch syndroom, waaronder ook astma, hooikoorts en voedingsallergie vallen. Het is genetisch bepaald en kan daarom niet worden genezen. Als je ouders of broers/zussen last hebben van atopie, neemt het risico toe dat je hier zelf ook last van hebt of zal krijgen. Zelfs als de eczeemopstoten na enkele jaren verdwijnen, blijft je aanleg voor droge huid bestaan. Het is daarom van belang je huid zo goed mogelijk te verzorgen.

 

Tips voor elke dag

 

Een typische en lastige eigenschap van eczeem en een droge huid, is dat het altijd in meer of mindere mate jeukt. We geven je dan ook graag de volgende tips mee om de jeuk te verzachten of te voorkomen:

  • Dep met een gaaskompres gedrenkt in koude zwarte thee op de ontstoken plaats, dit helpt om de jeuk meteen te verlichten.
  • Stofzuig regelmatig om zoveel mogelijk het contact met allergenen te vermijden.
  • Als je uit de douche of het bad komt, is het beter je huid droog te deppen dan te wrijven. Zo wordt je huid minder belast. Gebruik voor het douchen of baden aangepaste producten voor de gevoelige huid, zoals Lipikar Syndet of Lipikar Wasolie.
  • Koelte brengt soelaas: zorg ervoor dat je slaapkamer ‘s nachts fris genoeg is. Was jezelf met lauw water, 35° is voldoende. Ik geval van erge jeuk, kan je ook een koelelement uit de diepvriezer in een zachte doek wikkelen en dit op je huid leggen.
  • Vooral voor jonge kinderen is het belangrijk de vingernagels goed kort te houden om de huid niet te beschadigen bij het krabben. Houd een Lipikar Stick AP+ binnen handbereik, zodat je niet hoeft te krabben.

 

La Roche Posay Lipikar

 

Een goede huidverzorging is het allerbelangrijkst bij een droge of atopische huid. Speciaal voor de verzorging van een droge huid met neiging tot jeuk, eczeem en atopie ontwikkelden dermatologen wereldwijd het Lipikar assortiment van La Roche Posay. Een huid die gevoelig is voor atopisch eczeem heeft namelijk een grotere behoefte aan een goed reinigingsproduct dan een normale huid. Niet alleen tijdens het douchen of baden, maar ook nadien is het belangrijk de juiste producten aan te brengen die je droge of atopische huid verzachten en voeden. Met Lipikar verzorg je jouw atopische huid in drie stappen:

 

  1. Reinigen. Neem drie keer per week een douche of bad en was jezelf met Lipikar Syndet AP+. Deze douchegel heeft een zeer hoge tolerantie en is vrij van parfum, parabenen en zeep.
  2. Verzorgen. Breng de Lipikar Balsem aan op je gereinigde huid. De balsem voedt de zeer droge huid en zorgt voor een verzachting van de jeuk.
  3. Jeuk stoppen. Als je de behoefte voelt om te krabben, gebruik dan de Lipikar Stick AP+. De jeuk stopt onmiddellijk en je loopt geen risico meer op krabletsels.

 

Dankzij het La Roche Posay Lipikar gamma krijgt je droge of atopische huid de voedende verzorging die ze verdient, en ben jij verlost van die vervelende jeuk!