Moodrise

Neerslachtig en gestresseerd? Ondersteun je serotonineniveau op een natuurlijke manier.

Neerslachtige gevoelens kunnen vele oorzaken hebben. Maar ken jij de link met serotonine?

In deze bizarre tijden kampt iedereen wel eens met een somber humeur, vermoeidheid, en emotionele spanning. Neerslachtige gevoelens kunnen vele oorzaken hebben. Maar ken jij de link met serotonine?

Serotonine, ook wel gelukshormoon genoemd, is een neurotransmitter die een grote rol speelt in je gemoedstoestand. Dit ‘geluksstofje’ geeft een signaal van geluksgevoelens en welbevinden door aan je de hersenen. Hierdoor voel je je zelfverzekerd, ben je sociaal en heb je een gezonde eetlust. Doordat het ook helpt om goed te kunnen slapen, heeft het ook een invloed op je concentratie en geheugen.

 

Hoe merk je een tekort aan serotonine:

  • neerslachtig of depressieve gevoelens
  • prikkelbaarheid of agressief gedrag
  • slaapproblemen en vermoeidheid
  • angstgevoelens
  • misselijkheid en spijsverteringsproblemen
  • hunkeren naar snoep en koolhydraatrijk voedsel

 

Hoe beïnvloed je je serotonineniveau?

We maken zelf serotonine aan in de hersenen en de darmen.
De aanmaak kan echter verstoord worden door stress en/of slaaptekort of hormonale wijzigingen. Gezonde voeding, voldoende beweging en zonlicht daarentegen zijn essentieel om je serotonine in balans te houden. Een puur, gebalanceerd en gevarieerd dieet met veel eiwitten, vitamine B3 en magnesium is een goed startpunt.

Voel jij dat je toch vaak uit balans bent? Dan kunnen supplementen met natuurlijke plantenextracten en vitaminen helpen om je serotoninegehalte op peil te houden.

 

Natuurlijke ondersteuning:

Saffraan

De inname van saffraan zou bijdragen tot een positieve stemming door het emotioneel evenwicht en de ontspanning te ondersteunen*.

Het wordt aangenomen dat saffraan het verbruik van serotonine vertraagt waardoor serotonine langer in onze hersenen aanwezig blijft. Hierbij is het heel belangrijk dat de actieve ingrediënten in het saffraan-extract, namelijk safranal en crocine in een voldoende hoog percentage aanwezig zijn.

Ashwagandha

Cortisol is een stresshormoon dat door de bijnieren wordt geproduceerd tijdens stresssituaties. Ashwagandha of Indische ginseng heeft een invloed op het serotonineniveau, maar draagt ook bij tot een normale weerstand tegen stress. Door op deze manier op het stresssysteem in te werken, helpt het ook om het serotoninepeil in evenwicht te houden*.

Rhodiola

Rhodiola komt van de Latijnse benaming “Rhodiola rosea” en helpt vermoeidheid en stress te bestrijden, en ondersteunt de fysieke en mentale prestaties*.

Deze plant wordt dan ook een adaptogeen genoemd. Dit betekent dat de plant eigenschappen bezit die ervoor zorgen dat jouw lichaam en geest zich makkelijker kunnen aanpassen aan extreme situaties van fysieke en mentale stress. Deze eigenschappen zouden dus zowel een positieve invloed hebben op het dopamine- als het serotonineniveau*.

 

Ervaar het nu zelf met Mood Rise.

Ontdek hoe deze planten bijdragen tot een normaal hormonaal evenwicht*.
Mood Rise capsules bevatten zowel saffraan, ashwagandha en rhodiola van hoge kwaliteit.

Ze zijn bovendien aangevuld met hoogwaardige magnesium, vitamine D3, foliumzuur en een complex van vitamine B’s.

 

*Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de EFSA.