bio-chromium

Drang naar zoet? STOP

“Het waren vooral die tussendoortjes die ik moeilijk kon laten.” De 56-jarige mama Chris vertelt over hoe ze haar lichaamsgewicht onder controle kreeg dankzij Bio-Chromium van Pharma Nord.

De sleutel tot een gezond lichaamsgewicht!

 

Chris is een zeer opgewekte en zorgzame mama van twee tieners. Naast haar job als leerkracht lichamelijke opvoeding fietst ze graag en is ze naar eigen zeggen een ware “dierenfreak”. Daarnaast engageert Chris zich samen met haar man in diverse projecten voor de ontwikkelingssamenwerking in Haïti, het land van herkomst van hun dochter Silke. Zo richtte ze de organisatie Mèsi Anpil op die schooltjes en kleinschalige projecten ter plaatse ondersteunt.

 

Onverzadigbaar verlangen naar zoet

 

Naast dit sociaal en actief bestaansleven kwamen er toch steeds onopgemerkt enkele kilo’s bij. “Het is niet dat ik totaal onevenwichtig at, maar vooral tegen die “dikmakende” tussendoortjes en drang naar zoet kon ik vaak geen nee zeggen”, zegt de 56-jarige mama. Die constante drang naar zoet is één van de grootste oorzaken van gewichtstoename. Eenmaal je gewend bent geraakt aan suiker, is het behoorlijk lastig om ervan af te blijven. Haar buurvrouw had haar al eens verteld over de uitstekende werking van Bio-Chromium. “Ik ken ook iemand die consequent bezig is met voedingssupplementen en nu heb ik haar enthousiasme overgenomen”, aldus leerkracht Chris. Twee jaar geleden, enkele maanden voor de zomer, heeft ze dan beslist om het product eens te proberen en nu is ze vastberaden om er niet meer mee te stoppen. “Dankzij Bio-Chromium heb ik niet meer die constante drang naar zoetigheden”.

 

Reeds 6 kilo kwijt

 

Chris vindt het nu veel gemakkelijker om bij een evenwichtige voeding te blijven. Ze verloor reeds 6 kilo! “In combinatie met mijn wilskracht, een gevarieerd eetpatroon en voldoende beweging heeft Bio-Chromium toch een snel en goed effect gehad om mijn bloedsuikerspiegel onder controle te krijgen. Ik denk dat dit zonder Bio-Chromium niet was gelukt!”, aldus Chris. Met een normale bloedsuikerspiegel lopen de zaken een stuk gemakkelijker. Eén van de voordelen is uiteraard dat je minder hunkert naar snoep of zoetigheden. Chromium draagt eveneens bij aan een normale verbranding en opslag van voedingsstoffen.

 

Hou je bloedsuikerspiegel in balans met chromium

 

Evenwicht is de sleutel tot veel zaken in het leven en onze bloedsuikerspiegel vormt hier geen uitzondering op. Wanneer je bloedsuikerspiegel in balans is, zal je merken dat je lichaam in vorm houden veel gemakkelijker gaat. Je zal minder snel honger hebben tussen de maaltijden door. Nu dat het eenvoudiger gaat heeft Chris nog meer motivatie om snoepgoed te laten! “Sinds ik het voedingssupplement neem heb ik meer energie en nog meer motivatie om ervoor te gaan!”, zegt de 56-jarige Chris.

 

Europa’s enige organische chromiumgist

 

Bio-Chromium is de enige organische chromiumgist in Europa dat is goedgekeurd om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Volgens de Europese autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) draagt organische chromiumgist bij tot het behoud van een normale bloedsuikerspiegel. Met andere woorden: het zorgt voor normale bloedsuikerwaarden en dat is precies wat je wilt.

 

Uitstekende opname

 

Er zijn verschillende soorten chromium die worden toegelaten als supplement. Twee van de meest voorkomende bronnen van chromium, namelijk chromium picolinaat en chromiumchloride, worden lang niet zo goed opgenomen als organische chromiumgist. ChromoPrecise, de chromiumgist die gebruikt wordt in Bio-Chromium, wordt zelfs tot 10 keer meer opgenomen in het lichaam dan de andere twee.

 

Getuigenis van de 56-jarige leerkracht Chris Boeckx