Anti-aging: tips voor verschillende leeftijden

Zorg dragen om je huid is van groot belang om huidveroudering op latere leeftijd te vermijden. We geven je alvast enkele tips mee.

Ieders huid is uniek en er zijn ontelbare factoren die meespelen in de gezondheid van uw huid, maar er zijn enkele universele regels die van toepassing zijn ongeacht uw leeftijd. Naast gezonde voeding, water en voldoende beweging is een goede reiniger, een hydraterende crème en een goede zonnebescherming onontbeerlijk.

 

Zodra de leeftijd van 25 in zicht komt, is het tijd om antioxidanten toe te voegen aan de routine om zo rimpels, vermoeidheid en huidveroudering tegen te gaan. Eens voorbij de 30 kunnen wat diepere rimpels mogelijk optreden, die gemakkelijk gladgestreken kunnen worden met collageen stimulerende crèmes. Vanaf de leeftijd van 40 begint meestal de verslapping en dit kan goedgemaakt worden door liftende behandelingen.

 

Voorkomen is beter dan genezen! Een goede zonnecrème is uw eerste bescherming tegen vroegtijdige huidveroudering. Zo voorkomt u eveneens zonnebrand op korte termijn en huidkanker op lange termijn.

 

Het aanbod aan anti-agingproducten is zodanig groot, dat het moeilijk is om voor iedere huidtype hier iets op te lijsten.

 

Enkele voorbeelden van merken met dergelijke anti-agingproducten zijn Caudalie, Nuxe en Vichy. Graag geven we je daar telkens een bestseller van mee:

 

Caudalie Resveratrol Lift Verstevigend Serum

Nuxe Nuxuriance Ultra Verstevigende Nachtcrème

Vichy Idealia Ogen