Alles over Acne

  Acne is een aandoening die wereldwijd 70 tot 80% van alle 12- tot 25-jarigen treft. Het is daarom niet toevallig de voornaamste reden waarom patiënten in België een dermatoloog raadplegen. Al moet het gezegd dat acne niet enkel bij jongeren voorkomt. Zo heeft 20 tot 40% van de volwassenen – vooral vrouwen – last […]

 

Acne is een aandoening die wereldwijd 70 tot 80% van alle 12- tot 25-jarigen treft. Het is daarom niet toevallig de voornaamste reden waarom patiënten in België een dermatoloog raadplegen. Al moet het gezegd dat acne niet enkel bij jongeren voorkomt. Zo heeft 20 tot 40% van de volwassenen – vooral vrouwen – last van deze aandoening.

 

Niet alle acne is hetzelfde! Er kunnen verschillende varianten onderscheiden worden, ieder met zijn eigen oorzaken en symptomen:

 

  • Hyperseborroe of overmatige talgproductie: er wordt overdreven veel talg aangemaakt, de huid is vet en glimt, de poriën zijn verwijd, vooral dan in de T-zone (voorhoofd, neus, neusvleugels, kin).
  • Hyperkeratinisatie of retentionele acne: door het teveel aan talg en keratine ontstaan mee-eters (zwarte of witte puntjes) bestaande uit talg en dode huidcellen.
  • Bacteriegroei en ontstekingen of inflammatoire acne: de mee-eters zijn een voedingsbodem voor de bacterie P. acnes. Ze ontsteken en worden kleine rode bultjes (papels). Door de infectie wordt etter aangemaakt en ontstaan er puistjes (pustels).

 

 

Acne aanpakken

 

Om de huid gezond en de teint egaal te houden, is een dagelijkse routine bestaande uit twee stappen cruciaal:

 

  • Een dagelijkse, zeer milde reiniging met een reinigingsgel of een micellair water is een must voor de acnegevoelige huid. Door één keer per week te scrubben, worden onzuiverheden diepgaand verwijderd.
  • Eenmaal de huid gereinigd is, heeft ze nood aan een specifiek verzorgingsproduct, zoals deze van Eucerin Dermopure, dat de strijd aanbindt met puistjes en zwarte puntjes. Met de zonnige dagen in het verschiet moet de kwetsbare acnegevoelige huid goed worden beschermd. Een zonneproduct met (zeer) hoge beschermingsfactor, zoals Eucerin Sun Oil Control Gel-Crème, is dus aangewezen.

 

 

Een nieuw reinigingsritueel met Dermopure

 

De Dermatologische Laboratoria Eucerin®, experten in dermocosmetica, zetten vandaag met Dermopure een nieuwe generatie producten voor de acnegevoelige huid in de markt. Dit uiterst volledige gamma, ontwikkeld in nauwe samenwerking met dermatologen, helpt om de onontbeerlijke routine “reiniging + verzorging” aan te kweken en dekt alle stadia of ernstgraden van acne.

 

De 3 reinigingsproducten zijn bedoeld om de huid mild te reinigen, zodat deze voorbereid is op de verzorgingsproducten waardoor die nóg doeltreffender hun werk kunnen doen. De reinigingsproducten zijn compatibel met medicamenteuze acnebehandelingen. De 3 verzorgingsproducten zijn afgestemd op de huid met neiging tot acne en pakken onvolkomenheden efficiënt aan. Ze worden goed verdragen en zijn niet-comedogeen.

 

Ontdek Eucerin Dermopure op farmaline.be