vermageren

Moeilijkheden om je streefgewicht te bereiken? Ontdek onze 8 tips!

Tijdens de feestdagen is het niet gemakkelijk om te weerstaan aan de heerlijke feestbuffetten. Ontdek hier 8 tips om die extra kilootjes te verliezen!

Champagne, hapjes, desserts … Iedereen weet wel dat het tijdens de feestdagen moeilijk is te weerstaan aan de smakelijke feestbuffetten. Er is echter 1 nadeel en dat zijn de kilo’s die er moeiteloos bijkomen.
Je hoeft geen crashdieet in te plannen om te vermageren, integendeel zelfs, dit zou toch niet lang standhouden. De beste methode is gezond en geleidelijk aan afvallen. Maar hoe doe je dat?

 

  1. Gezond eten

 

Hou je van fastfood en frisdranken? Pas dan best je levensstijl aan. Gezond eten is het belangrijkste als je graag gewicht wil verliezen. Kook best zonder vet: stoom, pocheer of grill je vlees en vis. Kies voor magere ingrediënten (afgeroomde melk, magere kaassoorten, minarines). Maar zorg wel dat je nog iets van vet opneemt; bij voorkeur onverzadigd (plantaardig) vet. Vet dat vloeibaar of zacht is bij kamertemperatuur bevat veel onverzadigd vet.

Neem ook zeker 3 hoofdmaaltijden per dag en eventueel 1 tot 2 tussendoortjes. Als je een tussendoortje neemt, kies dan voor fruit, magere melkproducten, rijstwafels of droge koekjes.

Je levensstijl aanpassen is zeker niet altijd gemakkelijk, maar wel de moeite waard!

 

  1. Ontbijt als een keizer

 

Velen slaan wel vaak het ontbijt over, maar niet voor niets zegt de uitdrukking ‘ontbijt als een keizer, lunch als een koning en dineer als een bedelaar’. Onderzoek wijst uit dat je het tekort aan voedingsstoffen dat je oploopt door het ontbijt over te slaan, gedurende de rest van de dag (bijna) niet meer kunt inhalen. Bovendien is de verleiding groot om later op de dag te eten wat voorhanden is, omdat je honger hebt.

 

Vermijd zoetigheden als choco- of speculaaspasta. Kies eerder voor yoghurt, vezelrijke muesli of fruit.

 

  1. Bewegen

 

Naast gezond eten is sporten ook zeer belangrijk. Beweeg dagelijks een half uur. Nu zul je waarschijnlijk denken: “Ik heb hier geen tijd voor”. Geen zorgen! Je hoeft niet meteen naar een sportschool te gaan om aan sport te doen. Bewegen kan je gewoon in je dagelijks leven integreren, vb. neem vaker de trap, gebruik eens de fiets in plaats van de auto, ga eens een wandeling doen na je lunch etc.

 

  1. Drink veel water

 

Je leest of hoort het vaak: “Water drinken is essentieel voor je metabolisme”. Water gaat je op zich geen gewicht doen verliezen, maar geeft je een verzadigd gevoel waardoor je minder gaat eten. Het is van essentieel belang dagelijks 2 liter water te drinken.  

 

  1. Beperk alcohol

 

Drink maximum 1 à 2 glazen alcoholische dranken per dag. Alcohol bevat namelijk enorm veel calorieën! Vaak hoort een glaasje bij het sociaal gebeuren, en is het moeilijk om daaraan te weerstaan. Een gezamenlijk initiatief zoals ‘Tournée Minerale’ maakt het dan makkelijker. Je kan een dergelijke afspraak ook maken met enkele vrienden of je partner! Steun elkaar om je alcoholgebruik te verminderen.

 

  1. Gun jezelf een pleziertje

 

Het is helemaal niet gemakkelijk om je eetgewoontes volledig aan te passen. Daarom is het belangrijk je af en toe een pleziertje te gunnen om het vol te houden. Heb je zin in een stuk van je lievelingstaart? Geen probleem, geniet er eens van! Zorg er gewoon voor dat je niet overdrijft!

 

  1.  Vermijd stress

 

Tijdens stressvolle periodes grijpen sommige mensen juist vaak naar makkelijk eten, zoals snacks en snoep. Vermijd dus stress. Ontspan en denk positief. Dat is belangrijk om je doel te bereiken. Bekijk alles van de goede kant en verjaag het negatieve.

 

  1. Voedingssupplementen, maaltijdvervangers etc.

 

Maak ook gebruik van hulpmiddelen om je doel sneller te bereiken. Bekijk hier ons groot gamma om je op weg te helpen!

 

We hopen dat deze tips je helpen je doel te bereiken!