Zo pak je winterkwaaltjes aan

De winter laat zich niet alleen buiten van zijn beste kant tonen, maar ook ons lichaam kan eronder te verduren krijgen. Zo kunnen het haar, de lippen, de huid en de handen uitdrogen. Tijd dus voor extra hydratatie!

De eerste winterprik hebben we gevoeld en hoe leuk die sneeuw ook mag zijn, er zijn bepaalde winterkwaaltjes die wij liever kwijt dat rijk zijn. Denk maar aan gebarsten lippen, koude voeten, droge handen, statisch haar en een aanhoudende droge hoest of prikkende ogen.

 

Onze lippen zijn extra gevoelig voor droogte en laat dat nu net zijn wat de winter benadrukt. Zonder het gebruik van een goede lippenbalsem zijn ze in geen tijd gebarsten en pijnlijk, vergeet daarom zeker niet regelmatig een dun laagje aan te brengen en het likken aan je lippen achterwege te laten.

 

De enige manier om statisch haar te temmen in de droge winterlucht is hydratatie! Dit is het uitgelezen moment om te investeren in een goede conditioner of haarmasker, die verzorgende oliën en leave-in sprays. Minder even het gebruik van de haardroger en slaap eens een nachtje met een hydraterend haarmasker dat je de volgende ochtend uitspoelt.

 

Voorkomen is beter dan genezen wanneer het gaat over een droge huid. Iedereen houdt van een warme douche maar dit is nu extra uitdrogend en belastend voor een gevoelige huid. Skip die douchegels en ga voor douchecrème of olie, een voedende bodylotion na het douchen en gebruik zeker veel meer voedende gezichtsmaskers gedurende de week zodat je gezicht comfortabel blijft aanvoelen.

 

Uitgedroogde handen voelen ruw en trekkerig aan, zelfs pijnlijk als je ze te lang verwaarloost. Een lekker voedende handcrème in duizend geuren en texturen, er is voor iedereen wat wils zolang je het maar gebruikt. Iedere keer je je handen wast is een kleine hoeveelheid genoeg om de huid gezond te houden.