Vitamine D-tekort

Daarom hebben we in de winter allemaal een vitamine D-tekort (en dit kan je eraan doen!)

Dat je van voldoende vitamine D stevige botten krijgt, dat weet ondertussen iedereen. Maar wat doet vitamine D nog meer? Lees hieronder meer.

 

Vitamine D wordt in de huid gevormd onder invloed van zonnestralen. Het probleem is echter dat in de wintermaanden de zon te laag staat en dus niet krachtig genoeg is. Het zonlicht vormt ongeveer 80% van de aanvoer voor ons lichaam, de resterende 20% moeten wij uit de voeding halen. Je kan de vitamine in geringe mate terugvinden in vette vis, eieren, vlees en zuivelproducten. Helaas zijn deze voedingswaren zelden verrijkt met voldoende vitamine D.

 

De voordelen zijn talrijk. Het zorgt voor een goede werking van de spieren en heeft een positief effect op de mentale ontwikkeling.

 

Betere weerstand

 

Voldoende vitamine D zorgt voor een goede weerstand en heeft een krachtig effect op het immuunsysteem. Vitamine D is nodig voor de aanmaak van vele eiwitten waaronder enzymen en is daarmee belangrijk voor de immunologische afweer.

 

Goed voor sterke botten en spieren

 

Voldoende vitamine D zorgt eveneens voor het behoud van gezonde botten en een goede spierwerking. Ze worden sterker, waardoor de kans op blessures of vallen vermindert. Je hebt vitamine D ook nodig om calcium, die je via de voeding binnenkrijgt, in je lichaam op te nemen. Calcium zorgt samen met vitamine D voor sterkte tanden en botten én vergroot de botdichtheid.

 

Goed voor de algemene gezondheid

 

Uit verschillende wetenschappelijke studies blijkt dat voldoende vitamine D zorgt voor een goede weerstand en de kans op ontstekingen verkleint. Een tekort aan de vitamine wordt vaak geassocieerd met een verhoogd risico op verscheidene auto-immuunziekten, cardiovasculaire aandoeningen en allergieën.

 

Vandaag kan je kiezen voor D-Pearls 1520, 3000 en 800 van Pharma Nord om je tekort aan te vullen. Deze natuurlijke vitamine D opgelost in extra vierge olijfolie is dé oplossing voor het hele gezin. Het is beschikbaar in capsules of druppels (makkelijker voor kinderen). Per dag een kleine dosis uit een pareltje wordt gemakkelijk door het lichaam opgenomen. D-Pearls is zeer goed verteerbaar en daardoor geschikt voor iedereen. Het garandeert een goede biologische opname en optimale werkzaamheid.