Vichy Engageert zich: vijf tips voor een strakke huid

Je welbehagen en je schoonheid weerspiegelen de keuzes die je elke dag maakt. Vichy weet dat doeltreffende huidverzorgingsproducten ontwikkelen geen kwestie is van toeval maar wel van 5 engagementen die aan de basis liggen van de gezichtsproducten die ze creëren.

 

Keuze 1: formules produceren op basis van het vichy vulkanisch water

Vichy Vulkanisch Water is een krachtig en tegelijk weldadig ingrediënt dat 15 mineralen bevat. Z’n vermogen om de huid te beschermen tegen schadelijke invloeden van elke dag is klinisch bewezen.

 

Keuze 2: de voorkeur geven aan dermatologische actieve bestanddelen van natuurlijke oorsprong

Bij de selectie van actieve bestanddelen geeft Vichy de voorkeur aan moleculen die hun doeltreffendheid hebben bewezen op medisch en farmaceutisch vlak, en waarvan de doeltreffendheid door talrijke testen is aangetoond. Waar mogelijk worden de natuurlijke varianten gebruikt.

 

keuze 3: al sinds 1931 worden Vichy producten gefabriceerd in Frankrijk

Het gamma verzorgingsproducten wordt gemaakt in de Auvergne, in een beschermd vulkanisch natuurgebied. De fabriek voldoet aan de normen die vereist zijn in de farmaceutische sector en heeft een viervoudige Europese certificering verkregen op het gebied van veiligheid, milieu en kwaliteit.

 

Keuze 4: producten ontwikkelen die medisch gecontroleerd worden

De Laboratoires Vichy voeren in-vitrotesten uit om de doeltreffendheid van de actieve bestanddelen aan te tonen, en in-vivotesten om de doeltreffendheid van de formules aan te tonen bij een groot aantal vrouwen. De producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en apothekers, en worden systematisch getest onder dermatologisch toezicht.

 

Keuze 5: hypoallergene formules aanbieden getest op een gevoelige huid

Alle bestanddelen van Vichy producten staan op de lijst van hypoallergene ingrediënten, wat het aantal stoffen dat ze kunnen gebruiken aanzienlijk beperkt. Bij Vichy weigeren ze potentieel allergene actieve bestanddelen te gebruiken. De producten worden getest op de gevoelige huid, zonder dat ze moeten inboeten qua doeltreffendheid of textuur.

 

 

De voordelen van mineralen voor je huid

 

Alle producten van Vichy zijn geformuleerd met mineralen van het vulkanische water uit het Franse Auvergne gebied. Dit water is rijk aan mineralen en is één van de thermale wateren met het meest diverse mineraalgehalte bestaande uit 15 essentiële mineralen. Maar waarom zijn deze mineralen zo goed voor je huid?

 

 

Welke mineralen zijn goed voor je huid?

 

Voordat er verder ingegaan kan worden op de effecten van mineralen op de huid, is het belangrijk om te weten welke stoffen het Vichy Vulkanisch Water bevat. Dit zijn een aantal van de belangrijkste mineralen met hun eigenschappen:

  • Ijzer zorgt ervoor dat de cellen zuurstof binnenkrijgen en dat ze in staat zijn om andere mineralen en vitamines op te nemen.
  • Lithium en zavel verzachten de huid.
  • Kalium en sodium werken samen om de hoeveelheid water in de cellen op peil te houden zodat ze niet uitdrogen.
  • Silicium en magnesium herstellen en versterken je huid.
  • Lithium en strontium helpen, dankzij hun ontstekingsremmende eigenschap, om roodheid tegen te gaan.
  • Borium en calcium helpen de huid te beschermen en herstellen.

 

 

De effecten van mineralen op de huid

 

Mineralen helpen bij de groei en ontwikkeling van het lichaam, botten en organen. Daarnaast zijn mineralen belangrijk voor een gezonde huid omdat ze helpen om de pH-waarde in balans te houden en een belangrijke rol spelen in de celstructuur. Wordt de pH waarde van je huid verstoord? Dan kunnen er een tal van huidaandoeningen ontstaan.

 

Helaas is ons lichaam niet in staat zelf mineralen aan te maken, waardoor we ze binnen moeten krijgen via supplementen en voeding. Ook is het mogelijk dit lokaal aan te brengen met behulp van huidverzorgingsproducten. Hierbij is het belangrijk om een goede huidverzorgingsroutine aan te houden die helpt om de mineralen in de huid in balans te houden, waardoor je kan genieten van de voordelen die de eerder genoemde stoffen je geven.

 

Zo bestaat Minéral 89 uit maar liefst 89% aan Vichy Vulkanisch Water. De overige producten van Vichy bevatten ongeveer 20% Vichy Vulkanisch Water.

 

 

 

De beloften van Vichy

 

Sinds het ontstaan van Vichy door dr. Prosper Haller in 1931, heeft het als missie de verzorging van een gevoelige huid. Niet alleen maken we deze missie waar doordat het Vichy Vulkanisch Water strenge kwaliteitscontroles ondergaat, ook zijn de producten van Vichy hypoallergeen en getest op een gevoelige huid.

 

Bovendien worden er alleen ingrediënten zorgvuldig gekozen die bekendstaan als niet-allergisch. Daarbij wordt nauw samengewerkt met een commissie van dermatologen en allergologen om tot de formules te komen die niet alleen effectief zijn, maar ook fijn aanvoelen op de huid. De doeltreffendheid van de formules wordt getest onder strikt medisch toezicht waarbij er alleen actieve bestanddelen worden gebruikt in een concentratie waarin ze een optimale werking hebben. Maar wist je dat deze testen gebaseerd zijn om minstens 54 verschillende expertmethodes?

 

 

Tip van een dermatoloog

 

“”De gezondheid van onze huid wordt beïnvloed door verschillende interne en externe factoren, die samen ‘het exposoom’ worden genoemd. Dehydratatie of een droge huid kan vooral worden veroorzaakt door externe factoren zoals temperatuurverandering en vochtigheid, die grote gevolgen kunnen hebben op de huidbarrière. Bij het hydrateren van je huid is het belangrijk om te zoeken naar producten die ook de natuurlijke barrièrefunctie van de huid versterken voor een sterkere, gezondere huid. ”

 

– DR. Erin Gilbert, Dermatoloog”

 

 

Ontdek Vichy nu op farmaline.be