multi-gyn

Verlicht vaginale ongemakken met Multi-Gyn

Iedere vrouw heeft weleens last van vaginale jeuk. Erg vervelend, maar gelukkig bestaan er nu ook natuurlijke oplossingen! Lees hier hoe de producten van Multi-Gyn, op basis van Aloe Vera, verlichting kunnen brengen.

Als het jeukt, moet je krabben. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan wanneer het gaat over vaginale jeuk. Je kan beter snel de oorzaak van de jeuk ontdekken en ze op de juiste manier aanpakken! We geven een overzicht van de meest voorkomende oorzaken van vaginale jeuk, en hoe je dit kan oplossen.

 

Foutieve intieme hygiëne

 

Je vagina is erg gevoelig voor irritaties. Een foutieve intieme hygiëne kan daarom allerlei vaginale ongemakken uitlokken, waaronder vaginale jeuk. Het is dan ook geen goed idee om je intieme zone te wassen met zeep, omdat dit de natuurlijke pH-waarde van je vagina verstoort. We geven je enkele tips mee voor een goede intieme hygiëne:

 

  • Less is more: was je vagina ‘s ochtends en/of ‘s avonds, maar zeker niet vaker. Enkel na seksueel contact is het ook aangewezen je intieme zone te wassen.
  • Was enkel de buitenkant van de vagina. Vaginale douches om de binnenkant van de vagina te reinigen, verstoren de vaginale flora en zijn dus niet aan te raden.
  • Draag het juiste ondergoed. Katoenen onderbroeken zijn het best omdat ze de huid laten ademen. Synthetisch ondergoed vermindert de luchtstroom, waardoor je een broedplaats voor schimmels creëert.
  • Let op met vochtige doekjes. Ze kunnen namelijk irriterend werken. Gebruik ze daarom enkel voor een verfrissend effect, maar beschouw ze niet als alternatief voor wassen met water.

 

Schimmelinfectie

 

Een jeukende vagina kan een symptoom zijn van een vaginale schimmelinfectie. Ongeveer 75% van alle vrouwen krijgt hier minstens 1x in haar leven mee te maken. Als je vaginale flora niet meer in evenwicht is, kunnen bepaalde gisten of schimmels gaan woekeren. Zo ook de candida-gist, die vaginale schimmelinfecties veroorzaakt. In principe is een zo’n schimmelinfectie niet gevaarlijk, en verdwijnt ze vanzelf na een dag of tien. Maar tien dagen met jeuk rondlopen is natuurlijk geen pretje. Je kan een vaginale schimmelinfectie snel en efficiënt aanpakken met Multi-Gyn FloraPlus. Het bevat, naast plantaardige extracten, ook prebiotica. Deze zorgen ervoor dat de groei van nuttige melkzuurbacteriën wordt gestimuleerd en ze ondersteunen een gezonde vaginale flora. Multi-Gyn FloraPlus behandelt een vaginale schimmelinfectie snel, verlicht de symptomen zoals een jeukende vagina en voorkomt terugkerende schimmelinfecties.

 

Bacteriële vaginose

 

Als je last hebt van overmatige afscheiding en een onaangename geur uit je vagina, kan dat duiden op bacteriële vaginose. Naast een abnormale vaginale geur kunnen jeuk, pijn en een een branderig gevoel wijzen op bacteriële vaginose (ook gekend als een vaginale infectie). Bacteriële vaginose is niet besmettelijk, niet seksueel overdraagbaar en het kan enkele dagen tot weken duren voor het genezen is. Met Multi-Gyn ActiGel kan je de vaginale flora snel weer optimaliseren en schadelijke bacteriën die de infectie veroorzaken neutraliseren.

 

Multi-Gyn ActiGel behandelt niet alleen bacteriële vaginale ongemakken, maar verlicht ook snel de symptomen die ermee gepaard gaan, zoals die vervelende jeuk. Bovendien voorkomt het dat het probleem terugkeert.

 

Hormonale veranderingen

 

Je hormoonspiegel kan veranderen onder invloed van een zwangerschap, de overgang of je menstruatiecyclus. Zo kan de productie van oestrogeen toe- of afnemen. Onder invloed van die hormoonschommelingen, is je lichaam vatbaarder voor vaginale ongemakken.

 

In de overgang maak je minder oestrogeen aan, waardoor je huid droger en dunner wordt. Ook de huid bij de vagina. Dit kan onder andere leiden tot vaginale droogheid, met een trekkerig en jeukend gevoel tot gevolg. Multi-Gyn LiquiGel vult het natuurlijke vocht in de vagina aan. De gel bestaat uit natuurlijke ingrediënten en plantaardige glycerine. Ze zorgt voor een langdurige bevochtiging en beschermt de vaginale flora.

 

Huidirritatie

 

Bij het ontharen van je schaamstreek kan de huid errond geïrriteerd raken. Door je intieme zone te epileren, waxen of scheren kan je de huid namelijk beschadigen. Veel vrouwen hebben na het scheren van de bikinilijn last van jeukende rode bultjes, ingegroeide haartjes, irritatie of wondjes.

 

Multi-Gyn IntiSkin verlicht jeuk en irritatie van de huid rond de vagina en neutraliseert onaangename geurtjes. De spray, op basis van natuurlijke ingrediënten, werkt verzachtend en geeft een fris gevoel.