Urineverlies

Toelichting van drie types van urineverlies en enkele oplossingen.

Wanneer je urine begint te verliezen wanneer je het niet wilt dan kan dit zeer vervelend zijn. Van slechts enkele druppels tot veel meer, het kan zich dagelijks en meermaals per dag voordoen. Hoe dan ook, urineverlies is al lang geen probleem meer dat enkel oudere mensen overkomt.

 

Er zijn drie soorten van urineverlies. De bekendste vorm is inspannings– of stressincontinentie en wordt ervaren bij inspanningen waarbij hard lachen, niezen, springen of hoesten extra druk op de buik en de bekkenbodem zet. Aandrangincontinentie heeft een verstoorde signaalwerking van de blaas die aangeeft wanneer hij vol zit, waardoor de aandrang om te plassen plots heel heftig komt en men het toilet net niet haalt. Deze soort kan optreden door blaasontstekingen, operaties aan en rond de blaas en kan verergeren door roken, stress en medicatie. De derde variant is een combinatie van de twee voorgaande, waardoor iedereen wel een licht verschillende vorm ervaart.

 

Vrouwen hebben sneller last van urineverlies door zwangerschap en bevalling, terwijl mannen nog een extra kringspier hebben. De bekkenbodem verslapt na een zwangerschap en bevalling en wordt uitgerekt waardoor urineverlies een veelvoorkomend gegeven wordt. Je kan je bekkenbodem natuurlijk oefenen om het sterker te maken. Stel jezelf voor dat je plast en dat je ineens de plas moet ophouden. De spieren die dan worden aangespannen, zijn de bekkenbodemspieren. Herhaal deze aanspannende bewegingen enkele keren per dag om ze te versterken. Er zijn natuurlijk ook operaties mogelijk en allerlei manieren om het urineverlies op te vangen en te neutraliseren.

 

Onthoud dit:

 

– Vermijd roken, want dit kan hoestbuien veroorzaken.

– Minder je alcoholgebruik, maar drink elke dag wel voldoende water.

– Vermijd zwaarlijvigheid, aangezien dit extra druk op de blaas en de bekkenbodem zet.

– Voorkom urineweg- en blaasontstekingen, want deze prikkelen je blaas nog meer en maken hem overactief.

 

Verder nog enkele producten die je kunnen helpen:

 

Curmac

Always Discreet Profesional Pants

Cranberola Cyscontrol