Tournée Minérale met nu3

Een maand geen alcohol drinken heeft meer voordelen voor je gezondheid dan je denkt! Ben jij de uitdaging aangegaan? Ontdek dan zeker het heerlijke nu3 recept voor de Moscow Mule Mocktail.

Alcohol is zo normaal geworden dat het erg moeilijk is om het helemaal weg te denken uit onze samenleving. Daarom doet De Druglijn ook dit jaar weer een oproep om mee te doen met Tournée Minérale en om een maandje geen alcohol te drinken. Op die manier willen ze meer bewustzijn te creëren rond alcoholgebruik en mensen aanzetten om gezonder te leven, een initiatief waar wij bij Farmaline ten volste achter staan.

 

 

Een hele maand zonder alcohol…

 

Een tijdelijke alcoholstop heeft namelijk aanzienlijke gezondheidsvoordelen. Je lichaam heeft tijd nodig om te recupereren van (langdurig) alcoholgebruik. Na een tweetal weken begin je het positieve effect doorgaans al te merken. Hieronder zetten we alle voordelen alvast eventjes op een rijtje:

 

  • Je slaapkwaliteit verbetert, waardoor je je fitter voelt en meer energie hebt. Onderzoek heeft aangetoond dat alcohol een grote impact heeft op hoe diep je slaapt. Je dommelt misschien wel sneller in en je slaapt waarschijnlijk wel langer, maar je gaat nooit echt helemaal naar dromenland. Alcohol onderdrukt namelijk de REM-slaap. Die zorgt ervoor dat het lichaam kan herstellen en genoeg energie verzamelt voor een nieuwe dag.

 

  • Je maag, darmen en lever zijn je dankbaar. Dat alcohol een zware tol eist van je lever is algemeen bekend. Maar wist je dat alcohol ook één van de voornaamste oorzaken voor brandend maagzuur en reflux? Daarnaast verstoort het de balans tussen de goede en slechte bacteriën in je darmen, waardoor je vertering helemaal in de war raakt. Een kleine alcoholstop geeft je spijsverteringsstelsel even wat ademruimte om het hele proces te herstellen.

 

  • Bovendien is het ook goed voor je lijn! Een gemiddelde cocktail bevat zo’n 200 tot 300 calorieën… Dat is ongeveer evenveel als een klein bakje friet! Bovendien heeft onderzoek aangetoond dat alcohol, om verschillende redenen, de drang voor ongezonde voeding bevordert. Het is dus zeker een goed idee om alcohol te vermijden als je probeert af te vallen!

 

Overtuigd om mee te doen met Tournée Minérale? Of zoek je een gezond alternatief voor dat glaasje alcohol? nu3 helpt je graag op weg!

 

 

nu3’s Moscow Mule Mocktail

 

Alcoholvrij, caloriearm en overheerlijk, de Moscow Mule van nu3 is het ideale alternatief voor cocktails, of je nu meedoet aan Tournée Minérale of gewoon aan je gezondheid wil werken. Deze lekkere mocktail met de nu3 Fit Energy Drink geeft je ook een natuurlijke energieboost, zodat je de volgende dag in topvorm bent!

 

Bereiding

Ingrediënten

(1 portie)

1. Pers de limoen in een glas met ijsblokjes en munt. Voeg nu3 erythritol toe naar jouw smaak. 1 nu3 Fit Energy Drink Gember
1 limoen
2 takjes verse munt
4 ijsblokjes
1 koffielepel nu3 erythritol (optioneel)
2. Vul het glas aan met de nu3 Fit Energy Drink Gember en geniet van je alcoholvrije Moscow Mule!

 

Ontdek het volledige gamma van nu3, exclusief op farmaline.be.