SOS Haaruitval

Een gezonde haardos begint bij een gezonde hoofdhuid. Nu en dan wat haar verliezen is niet abnormaal, maar in sommige gevallen kan er ook sprake zijn van haaruitval. Met enkele tips kan je het voorkomen.

Of het nu door een genetische factor is of bepaalde schadelijke invloeden uit je omgeving, haaruitval is geen lachertje. We verliezen normaal een 80-100 haren per dag, maar voor sommigen kan dat aantal veel hoger oplopen. Als jij je zorgen maakt over overmatig haarverlies is het hoog tijd om actie te ondernemen, wij zetten enkele van de beste tips op een rijtje.

 

– Het leven zit vol stressmomenten en laat dit nu net nefast zijn voor de gezondheid van je haren. Probeer op tijd te ontspannen, ga eens sporten, geniet van voldoende nachtrust en doe dingen die je blij maken. Een gezonde geest in een gezond lichaam heeft een grote impact op je welzijn.

 

– Omdat ons dieet vaak de wensen overlaat, is de zegswijze “je bent wat je eet” meer dan ooit van belang. Ons lichaam heeft een specifieke cocktail van vitaminen en mineralen nodig om optimaal te werken. Zodra zich ergens een tekort voordoet, werken bepaalde processen op halve kracht of vallen ze compleet stil. Gezonde voeding is steevast de basis, maar specifieke supplementen die de haargroei ondersteunen kunnen een extra boost voorzien.

 

– De hoofdhuid moet in balans zijn en dus is er geen plaats voor roos, het niet uitwassen van stylingproducten die de hoofdhuid verstikken of het gebruik van verkeerde shampoos en conditioners. Het kan nuttig zijn om een expert je haar te laten analyseren alvorens je willekeurige producten koopt. Zo voorkom je miskopen en krijg je sneller weer een gezonde haardos.

 

– Vaak voorkomende oorzaken van haaruitval zijn extreem diëten, roken,  ziek zijn en bepaald medicatiegebruik, veelvuldig stylen met hitte en het regelmatig kleuren van de haren. Vele van deze gebruiken hebben we zelf in de hand en hun schade kan beperkt worden met de juiste producten, maar de bovenstaande gebruiken blijven in principe ongezond voor het haar.

 

Vichy Dercos Energieshampoo met Aminexil

Vichy Dercos Neogenic Shampoo

Ducray Anaphase Stimulerende Crèmeshampoo

Furterer Tonucia Anti-aging Shampoo

Alpecin Caffeïne Shampoo