Maak dit schooljaar definitief komaf met luizen en neten!

Denk je ook aan luizen als je aan het nieuwe schooljaar denkt? Word je ook radeloos telkens als jouw kinderen van school komen met jeukende hoofden? Lees hier alles wat je moet weten over luizen en ontdek hoe je dit schooljaar definitief komaf maakt met luizen en neten.

 

Wat zijn luizen en neten?

 

Hoofdluizen zijn kleine beestjes die op de hoofdhuid leven en er bloed zuigen om te overleven. Daarom behoren ze tot de groep parasieten. Ze verblijven graag op de donkerste plekjes en houden niet van te veel licht. Luizen zitten het liefst op de plekjes dicht tegen de hoofdhuid. Terwijl ze bijten, spuiten ze wat speeksel in de huid, wat die typische jeuk kan veroorzaken.

De eitjes (ook neten genoemd) zien eruit als grijswitte puntjes en kleven aan de haren. Daardoor lijken ze op roos. Het grote verschil is dat roos los zit, terwijl de neten aan de haren blijven kleven.

 

 

Hoe krijgen jouw kinderen nu luizen?

 

Een besmetting met hoofdluizen heeft niets met (slechte) hygiëne te maken. Ondanks goede huiselijke hygiëne, kan jouw kind toch plots luizen hebben. Besmet geraken kan alleen bij direct haar-haarcontact.

Kinderen vliegen vol vreugde in de armen van hun vrienden en zitten hoofd tegen hoofd samen te werken of te spelen. Dat maakt het voor luizen mogelijk zich vrolijk van hoofd naar hoofd voort te bewegen. De schoolperiode is voor de hoofdluis dus de ideale gelegenheid om zich massaal te verspreiden.

 

 

Definitief komaf maken met luizen en neten!

 

Gelukkig bestaan er tal van producten op de markt die compleet zijn afgestemd op jouw behoeften. Het enige dat je hoeft te doen is kiezen welk product het best bij je past.

 

  • De klassieke behandeling: Tegenwoordig bestaan er al veel meer producten dan enkel een shampoo. Kijk maar naar de Silikom Spray of Lotion. Bij deze producten zijn er slechts twee behandelingen nodig met een interval van 7 dagen. Luizen en neten zorgvuldig uit het haar te kammen zijn hierbij ook verleden tijd. In plaats daarvan laat je het product gewoon gedurende 1 uur inwerken om alle luizen en neten te doden.

 

  • De snelle behandeling: Wil je toch een snellere werking tegen luizen en neten? Geen zorgen, want veel formules zonder insecticiden hebben ook een onmiddellijke werking. Kijk maar naar de Silikom Once Shampoo en de Silikom Once Spray. Beiden doden in slechts één behandeling van 10 tot 15 minuten alle luizen en neten. Bovendien fungeert de Once Shampoo ook als uitstekende normale shampoo. Ideaal dus voor tijdens het douchen.

 

  • De preventieve behandeling: Het is niet nodig om je zoon of dochter thuis te houden wanneer er op school luizen zijn. Dankzij preventieve producten zoals Silikom Protect ben je gerust dat je kind geen risico meer loopt op besmetting. De spray voorkomt ook herbesmetting na de behandeling. Bovendien is het makkelijk te gebruiken door het hele gezin en biedt het een bescherming tot 3,5 dagen. De formule is niet vettig en heeft een aangename mango en sinaasappel geur.

 

Het volledige gamma van Silikom® heeft een klinisch bewezen doeltreffendheid, bevat geen insecticiden, is veilig voor jouw kinderen en helpt je dit schooljaar definitief komaf maken met luizen en neten. Ontdek het complete Silikom gamma op Farmaline.be.