Origins x Earth Day

Op missie om de planeet groener te maken met Origins

Voor elk Origins-product dat in april bij Farmaline wordt aangekocht, wordt er een boom geplant.

April is de Maand van de Aarde, met als hoogtepunt Earth Day op 22 april. Deze dag staat al sinds 1970 in het teken van milieubescherming. Tijdens de Maand van de Aarde werken Origins en Farmaline daarom samen aan het herstel van bossen met Reforest’Action. Voor elk Origins-product dat in april bij Farmaline wordt aangekocht, wordt er een boom geplant!

 

 

Ons milieu beschermen door bomen te planten

 

Het planten van bomen is een krachtige manier om ons milieu te beschermen en het heeft een impact op meerdere niveaus, waaronder economisch, sociaal en op het welzijn van iedereen. Inderdaad, onze bomen zijn één van de meest waardevolle hulpbronnen van onze planeet en hebben vele voordelen, zoals:

  • de bestrijding van klimaatverandering
  • de verbetering van de luchtkwaliteit
  • de filtering van water
  • het bieden van een habitat voor wilde dieren
  • het helpen voorkomen van gronderosie

 

Origins zet zich al meer dan 10 jaar in voor wereldwijde herbebossing en om de gevolgen van klimaatverandering te helpen bestrijden. Dit gebeurt dankzij de samenwerking met verschillende non-profitorganisaties door telkens een boom te planten. Sinds 2009 heeft Origins al meer dan 2,3 miljoen bomen geplant en onderhouden. Koop je Origins-product bij Farmaline en neem deel aan het plantproject van Reforest’Action!

 

 

Meer informatie over Reforest’Action

 

Reforest’Action is een gecertificeerd bedrijf dat het B Corp label mag dragen. Dit staat voor ‘Benefit Corporation’; met deze certificering kan een bedrijf aangeven dat bij hen niet alleen het financiële aspect centraal staat, maar ook de mens en het milieu. De missie van Reforest’Action is het behoud, het herstel en de aanleg van bossen over de hele wereld. Dit is hun antwoord op de klimaatnoodtoestand en de erosie van de biodiversiteit.

 

Daarom selecteert Reforest’Action specifieke bosbouwprojecten, biedt er financiële steun aan en ziet toe op de kwaliteit ervan, zodat deze op lange termijn meerdere ecologische, sociale en economische voordelen opleveren. Deze missie is mogelijk dankzij de participatieve financiering van 3.000 bedrijven en 400.000 burgers. Sinds haar oprichting heeft Reforest’Action al meer dan 23 miljoen bomen geplant en geregenereerd in 42 landen.

 

Als kers op de taart is Reforest’Action in 2021 erkend als Partner van het Decennium voor Ecosysteemherstel van de Verenigde Naties.

 

 

Nog niet bekend met Origins?

 

Ontdek het merk Origins dan snel! Het onderscheidt zich door zijn natuurlijk assortiment huidverzorgingsproducten en zet zich al sinds 1990 in voor jouw welzijn én dat van de planeet. Gedreven door de kracht van de natuur blijft Origins zoeken naar de krachtigste en veiligste natuurlijke ingrediënten. De verpakkingen bestaan bovendien uit recycleerbare en gerecycleerde materialen, zoals een glazen potje of een verpakking uit gerecycleerd karton. Tot slot worden er geavanceerde, wetenschappelijke technologieën gebruikt om doeltreffende producten te creëren die zowel gezond als efficiënt zijn.

 

Ontdek het volledige gamma van Origins op Farmaline.be en draag jouw steentje bij aan een duurzamere planeet!