Hartmann Molicare stressincontinentie

MoliCare®: jouw bondgenoot bij stressincontinentie

Lach, spring en geniet van het leven, zelfs met stressincontinentie!

Stressincontinentie is een veelvoorkomend probleem dat vooral vrouwen treft, met name moeders en vrouwen boven de 50. Maar dat is niets om je over te schamen! MoliCare® gaat samen met jou op zoek naar oplossingen.

 

 

Oefeningen tegen stressincontinentie

 

Stressincontinentie wordt veroorzaakt door fysieke activiteiten of plotselinge bewegingen, zoals hoesten, lachen of springen, die druk uitoefenen op de blaas, met urineverlies als gevolg. Gelukkig kunnen de symptomen worden verminderd of zelfs voorkomen met de juiste aanpak.

 

Het versterken van de bekkenbodemspieren is een belangrijk onderdeel om stressincontinentie efficiënt aan te pakken. Deze spieren spelen namelijk een cruciale rol bij het ondersteunen van de blaas en het voorkomen van urineverlies. Hieronder vind je enkele oefeningen die je thuis kan doen om de bekkenbodemspieren te versterken:

 

  • Kegel-oefeningen: deze oefeningen zijn eenvoudig en kunnen overal worden uitgevoerd. Span simpelweg de spieren aan die de urinestroom beheersen en ontspan ze weer. Herhaal dit 10 à 15 keer achter elkaar en doe drie sets met 10 seconden pauze tussen elke set.
  • Brugoefening: ga op je rug liggen met gebogen knieën en je voeten plat op de grond. Span je bekkenbodemspieren aan en til je heupen van de grond, houd deze positie een paar seconden vast en ontspan vervolgens weer. Herhaal deze oefening 10 keer.
  • Squats: sta met je voeten op schouderbreedte uit elkaar en laat jezelf zakken alsof je op een stoel gaat zitten. Zorg ervoor dat je je bekkenbodemspieren aanspant terwijl je dit doet.
  • Beenheffingen: ga op je rug liggen en til één been op, houd het een paar seconden vast voordat je het laat zakken. Span je bekkenbodemspieren aan terwijl je je been optilt.
  • Lunges: Stap met één voet naar voren en laat je lichaam zakken totdat beide knieën in een hoek van 90 graden zijn gebogen. Span je bekkenbodemspieren aan terwijl je dit doet.

 

Onthoud dat het belangrijk is om vóór het begin van een trainingsprogramma een arts te raadplegen, vooral als je al bestaande gezondheidsproblemen hebt. Je arts kan je helpen bij het bepalen van de beste oefeningen voor jouw specifieke behoeften en ervoor zorgen dat je ze correct uitvoert.

 

Het juiste incontinentieproduct selecteren

 

MoliCare® biedt een ruim gamma aan beschermingsproducten aan die speciaal ontworpen zijn voor vrouwen die last hebben van licht tot zwaar urineverlies. Of het nu gaat om een inlegkruisje, slip of broekje, bij MoliCare® vind je producten die aansluiten op jouw specifieke behoeften. Ze zijn ontworpen om comfortabel, discreet en effectief te zijn zodat je vol vertrouwen en zorgeloos door het leven kunt gaan, ongeacht de activiteit die je uitvoert.

 

Weet dat stressincontinentie een veelvoorkomend probleem is en dat je je er niet voor hoeft te schamen. Door gebruik te maken van de juiste bescherming en het opbouwen van sterke bekkenbodemspieren door middel van oefeningen kun je onbezorgd van het leven genieten. Ga erop uit, durf op de trampoline te springen en beleef plezier!