Maak komaf met snurken

Niets zo leuk als ’s nachts wakker worden van het gesnurk van je partner, met een gebroken nachtrust tot gevolg. Tegenwoordig bestaan er heel wat oplossingen voor, hier kom je er alvast enkele te weten.

Wie het bed deelt met een snurker weet hoe zwaar dit kan doorwegen op je relatie. Heel wat koppels slapen zelfs apart om elkaar te sparen, niets zo vervelend als een slechte slaap. Gelukkig zijn er ondertussen goede oplossingen!

  1. Vermijd alcoholgebruik maar ook zware maaltijden twee uur voor het slapengaan. Deze verslappen de spieren waardoor je keel vernauwt en je meer zal snurken.
  2. Overgewicht is een belangrijke oorzaak van snurken, vermageren gaat je al een heel eind op weg helpen en is ook nog eens goed voor je algemene gezondheid.
  3. Houd je neus vrij als je verkouden bent, zo blijft er een goede en constant toevoer van lucht mogelijk. Wanneer dit niet mogelijk is begin je via je mond te ademen, wat dan weer snurken erger maakt.
  4. Je slaaphouding speelt een rol, snurken gebeurt vaker wanneer je op je rug slaapt maar verschilt van persoon tot persoon. Zoek voor jezelf uit in welke positie het snurken mindert.
  5. De positie van je hoofd speelt ook een rol bij het snurken. Je hoofd en nek zouden idealiter zo uitgestrekt mogelijk moeten liggen, zo kan de lucht namelijk goed door. Een orthopedisch kussen kan helpen door je de goede houding te geven bij het slapen, waardoor het snurken al drastisch afneemt.