Lipikar Lait; dé musthave voor in elke badkamer deze zomer

Wist je dat benen die goed gehydrateerd zijn, beter bruinen? De Lipikar bodymilk van La Roche-Posay hydrateert tot 48u lang, voedt de huid en gaat een trekkerig gevoel tegen. De bodylotion beschermt de huid tegen dagelijkse of seizoensgebonden droogheid. De hoge doeltreffendheid voor de hele familie, wat van dit product een ideale musthave maakt voor in ieders badkamer!

De zon is er weer, tijd om te gaan zonnen voor dat mooi zomers tintje. Toch is dat soms niet zo evident als dat het lijkt. Je armen en borst lijken immers veel sneller dat kleurtje op te pikken dan je benen. Net dat deel van je lichaam waarmee je juist wilt pronken in dat nieuwe kleedje. Hoe komt dit, en wat doe je eraan?

 

Waarom bruinen sommigen sneller dan anderen?

 

Vaak denk je toch dat het niet eerlijk is hoe sommige mensen veel sneller bruinen dan anderen. Soms is er zelfs geen sprake van bruinen, maar verbrandt je enkel. Dit heeft allemaal te maken met je huidtype.

 

Hoe meer pigment je in je huid hebt zitten, hoe sneller je bruint. Het aanwezige kleurpigment bij mensen met een donkerdere huidskleur kan onder invloed van de zon namelijk meer pigment aanmaken om zich zo beter te beschermen tegen zonlicht. Lichtere huidtypes met minder pigment zijn niet zo snel in het aanmaken van nieuwe pigmentcellen, waardoor ze sneller beschadigd raken door de zon. Met andere woorden, ze verbranden.

 

 

Wat kan ik doen om sneller te bruinen?

 

Allereerst is het uiterst belangrijk om je in te smeren met zonnebrandcrème. Geen zorgen, je blijft er niet melkwit van. Je kan zeker je huid beschermd houden en tegelijk bruinen met een zonnebrand.

 

Smeer na het bakken altijd aftersun

Het is niet alleen van essentieel belang om je benen goed in te smeren met zonnebrandcrème. Ook aftercare is belangrijk als het op het kweken van een kleurtje aankomt. Die nieuwe bruine kleur moet immers ook behouden blijven! Door je lichaam te hydrateren na het zonnen, is de kans groter dat je tintje blijft zitten.

 

Vaarwel dode huidcellen

Je huid voelt al snel droog aan wanneer er zich teveel dode huidcellen opstapelen. Dode huidcellen kunnen ook niet meer bruinen, totaal nutteloos dus in je zoektocht naar dat ideale kleurtje. Maak korte metten met dit probleem door af en toe je huid eens goed te scrubben. Een goede scrub verwijdert al die hardnekkige dode huidcellen en doen je benen weer zijdezacht aanvoelen. Zo krijgen je nieuwe huidcellen meer kans om lekker te bruinen.

 

Hydrateer voldoende!

Een droge huid bruint minder goed, dat is een bewezen feit. Niet alleen zonnebrandcrème, maar een goede moisturizer voor je huid is dus een must have als je wilt zonnen. Je hydrateert best altijd na het scheren en het douchen, maar de hardnekkige droge huid kan zowel ‘s ochtends als ‘s avonds een laagje crème gebruiken.

 

La Roche-Posay Lipikar bodymilk heeft een effectieve werking en hydrateert tot wel 48u lang. De huid wordt gevoed en voelt niet langer trekkerig aan. De essentiële ingrediënten kalmeren, voeden en beschermen de huid dag na dag. Ook zijn de ingrediënten geschikt voor het hele gezin, van jong tot oud. Zo helpt dit product niet alleen bij het zonnen, maar heeft iedereen in de familie er baat bij.

 

 

Ontdek het complete La Roche-Posay Lipikar Gamma op farmaline.be