Spotscan

La Roche-Posay: Effaclar Spotscan

De 1e scan van huidimperfecties uitgevoerd met artificiële intelligentie. Ontwikkeld in samenwerking met dermatologen voor een betere aanpak van acne.

Acne, een huidaandoening met een zware impact op de levenskwaliteit

 

Voor veel tieners en volwassenen overal ter wereld vormt acne een echte kwelling, bovenop het esthetische aspect leidt het vaak tot een verminderd zelfbeeld en een gevoel van schaamte. Advies van een dermatoloog en aangepaste verzorging zijn onontbeerlijk om de huidontsteking te bestrijden, maar ook om littekens en restsporen te voorkomen. Wereldwijd kan slechts 1 persoon op 10 naar een dermatoloog*, wat een efficiëntie behandeling in het gedrang brengt.

 

 • 71 % verliezen hun zelfvertrouwen of worden extra verlegen
 • 43 % voelen zich onaantrekkelijk voor het andere geslacht
 • 24 % maken moeilijk vrienden
 • 21 % krijgen moeilijkheden op school

 

Wereldwijd hebben meer dan 630 miljoen personen last van acne! 80 % van de tieners en 40 % van de volwassenen zeggen dat ze lijden onder de psychologische gevolgen van acne. Uit diverse recente studie blijkt dat acne veel meer is dan zomaar een schoonheidsprobleempje of een tijdelijke “overgangssituatie”, maar echt een zware impact kan hebben op de levenskwaliteit van tieners.

 

Wat de psychologische impact nog groter maakt, is het feit dat acne een terugkerende aandoening is. Dit herhaaldelijk terugkeren van de symptomen leidt tot frustratie, woede en moedeloosheid, zoals blijkt uit een enquête die in 2017 onder leiding van professor Brigitte Dréno, diensthoofd Dermatologie aan het Centre Hospitalier Universitaire de Nantes, en met de steun van La Roche-Posay werd gehouden bij 1000 patiënten, die werden ondervraagd door 400 dermatologen.

 

 • 46 % van de patiënten verklaren dat hun acne recidiveert (48% van de vrouwen en 38% van de mannen)
 • 80 % van hen hervallen verschillende keren per jaar. Ze maken gewag van een gevoel van frustratie (15 %), woede (31 %) en berusting (35 %)

 

Met behulp van de nieuwste digitale technologie brengt La Roche-Posay innovatie met Effaclar Spotscan. Deze futuristische app met artificiële intelligentie, ontwikkeld in samenwerking met dermatologen, kan het dagelijks leven van mensen met acne daadwerkelijk verbeteren door hen in staat te stellen de ernst van hun aandoening correct te evalueren en door advies en opvolging op maat te bieden. Gebruikers met een score van 2 of meer worden aangespoord om een dermatoloog te raadplegen.

 

Met Effaclar Spotscan brengt La Roche-Posay een innovatie die het leven van mensen met een acnehuid zal veranderen, door hen met behulp van artificiële intelligentie op basis van een grote hoeveelheid wetenschappelijke gegevens, in staat te stellen de ernst van hun acne nauwkeurig te evalueren. Om een nauwkeurig, innoverend algoritme te ontwikkelen, heeft La Roche-Posay een beroep gedaan op dermatologen en hun gevraagd om ruim 6.000 foto’s te analyseren van mannen en vrouwen met een breed scala aan huidtypes en graden van ernst van imperfecties. De nauwkeurigheid van Effaclar Spotscan werd bevestigd door een klinische test uitgevoerd met 4 dermatologen.

 

Gepersonaliseerd advies voor duidelijke resultaten

Effaclar Spotscan maakt een instant evaluatie in de vorm van een score van de ernst van de imperfecties, op een schaal van 0 tot 4+. Gebruikers die een score van 2 of meer krijgen, worden aangespoord om een dermatoloog te raadplegen. In functie van het individuele profiel stelt het algoritme een EFFACLAR-routine voor en geeft het huidverzorgingstips. De app omvat ook een op klinische resultaten gebaseerde simulator die de gebruikers toont hoe hun huid er na afloop van de behandeling zal uitzien en die hun de mogelijkheid biedt de geboekte resultaten dag na dag te visualiseren in een grafiek die de resultaten voor elke evaluatie weergeeft.

 

 

Hoe werkt Effaclar Spotscan?

 

De huidanalyse is uiterst eenvoudig, intuïtief, en kost slechts enkele ogenblikken:

 

 1. Jouw globale score van huidimperfecties
  Nadat je je huid hebt gereinigd, neem je eerst drie selfies: één in vooraanzicht, één in profiel van links en één in profiel van rechts. Effaclar Spotscan analyseert die foto’s dan om de huidimperfecties te identificeren, te lokaliseren, te onderscheiden (puistjes, zwarte puntjes en gepigmenteerde restletsels) en zo de globale score van de imperfecties te bepalen, van 0 tot 4+.
 2. Jouw gepersonaliseerde routine
  In functie van die score stelt Effaclar Spotscan je dan een effaclar-routine op maat voor en geeft tips om je huid te verzorgen.
 3. Jouw resultaten
  Met de voor/na-simulator geeft Effaclar Spotscan je een idee van het gemiddelde resultaat dat wordt behaald na 2 maanden behandeling in normale omstandigheden. De resultaten kunnen verschillen van persoon tot persoon.

 

Effaclar: de nr. 1 op de acnemarkt in de Belgische apotheken en parafarmacieën

 

Door het microbioom van acnepatiënten te bestuderen, in nauwe samenwerking met prof. Brigitte Dréno, diensthoofd Dermatologie aan het CHU van Nantes, ontdekte La Roche‑Posay een nieuwe factor die op het huidoppervlak aanwezig is, en in grotere mate dan P.acnes: het geslacht Staphylococcus. Die aanwezigheid is gecorreleerd aan de ernst van de acne en zou recidieven in de hand werken.

 

Een postbioticum om acne en de recidieven tegen te gaan

La Roche-Posay Research ontwikkelde en patenteerde een postbioticum, Aqua Posae Filiformis, afgeleid van de bacterie Vitreoscilla Filiformis die wordt gekweekt in het thermaal water van La Roche-Posay. Dit fungeert als voeding voor de huidbacteriën. Door de overexpressie van stafylokokken tegen te gaan, helpt dit het evenwicht van het microbioom herstellen en moduleert het de ontsteking die leidt tot recidieven.

 

Wist je dit?

 

PREBIOTICA zijn nutriënten die de groei of activiteit van bepaalde huidbacteriën selectief stimuleren (suiker of thermaal water bijvoorbeeld).

 

POSTBIOTICA zijn bacteriële extracten die een gunstige biologische werking op de huid hebben. Aqua Posae Filiformis is eenpostbioticum.

 

 

Complete Effaclar-routine om de acnehuid te reinigen, te behandelen, te beschermen en recidieven tegen te gaan

 

 

Effaclar Zuiverende Gel

 

De eerste stap in het verzorgingsritueel. Deze kristalheldere gel reinigt de huid in alle zachtheid, verwijdert vuilresten, vermindert zwarte puntjes en houdt de sebumproductie onder controle.

 

Geheim van de formule: kalmerend thermaal water van La Roche-Posay en uiterst zachte tensiden om het risico op irritatie minimaal te houden. Zonder alcohol en met een pH van 5.5 om de gevoelige huid maximaal te ontzien.

 

Gebruiksadvies: in de handen doen schuimen met wat water en zachtjes inmasseren op het gezicht. Afspoelen.

 

 

Effaclar DUO (+)

 

ANTI-IMPERFECTIES, ANTI-LITTEKEN EN ANTI-TERUGKEER

Deze matterende en hydraterende gel-crème helpt de poriën ontstoppen, om komaf te maken met imperfecties en rode en bruine restsporen te voorkomen.

 

Wanneer EFFACLAR DUO (+) alleen wordt gebruikt, heeft hij nog tot 1 MAAND na het stopzetten van de behandeling een anti-recidiefwerking. Als aanvulling op een behandeling met 5 % benzoylperoxide (BPO) laat hij de anti-recidiefwerking nog tot 3 maanden na het stopzetten aanhouden.

 

Geheim van de formule: Aqua Posae Filiformis gaat overexpressie van stafylokokken aan het huidoppervlak tegen en moduleert de ontsteking die leidt tot recidiverende imperfecties. LHA, een zacht keratolytisch bestanddeel, maakt de verstopte poriën vrij, de combinatie van de kalmerende bestanddelen ProceradTM (ceramide) en Niacinamide voorkomt de vorming van restsporen, en Zink PCA vermindert de talgproductie.

 

Gebruiksadvies: ’s morgens en/of ’s avonds op een vooraf gereinigde huid.

 

 

Effaclar DUO (+) Unifiant Alles-in 1

 

Dit product gaat niet alleen imperfecties, littekens en recidieven tegen, maar werkt ook huidperfectionerend door imperfecties onmiddellijk optisch te verdoezelen. Het bestaat in 2 kleuren, licht en medium, voor lichte tot donkerder huidtinten, en geeft een “nude skin” effect.

 

Geheim van de formule: kalmerend Niacinamide, LHA en Procerad tegen littekens werken samen tegen imperfecties en restsporen. Aqua Posae Filiformis herstelt het evenwicht van het microbioom en moduleert de ontsteking die leidt tot recidiverende imperfecties. Matterende poeders in combinatie met gezuiverde minerale pigmenten camoufleren de imperfecties met een naturel, fris effect.

 

Gebruiksadvies: omdat dit product tegelijk verzorgend en corrigerend werkt, wordt het ‘s morgens aangebracht op een gereinigde huid en ‘s avonds verwijderd.

 

 

Hoe schaf je de app aan?

 

De nieuwe service EFFACLAR SPOTSCAN is gratis beschikbaar op alle mobiele toestellen:

 • Android: versie 5.0 en hoger.
 • iOS: iPhone 5s en nieuwere modellen.

Scan via de camera van je smartphone of via de applicatie “QR CODE READER” deze onderstaande QR code of typ de volgende URL https://be.spotscan.com/#/?erl=3 in Google en krijg aan de hand van 3 selfies in minder dan 2 minuten jouw persoonlijke huiddiagnose, tips & tricks voor jouw huidtype en welke routine het beste bij jouw huid past!

QR-code