CurcuFlora

Kurkuma en sporebiotica: een gouden duo

Ontdek de ondersteunende kracht van kurkuma¹ voor een optimale spijsvertering* en het behoud van soepele gewrichten*!

Waarom zijn de spijsvertering en de darmflora zo belangrijk?

 

De darmflora speelt een belangrijke rol in onze algemene gezondheid. Een groot deel van de spijsvertering speelt zich af in de darmen. De darmen bevatten micro-organismen, voornamelijk bacteriën, die de darmflora vormen. Dit uiterst complex systeem staat of valt met een correct evenwicht tussen goede en slechte bacteriën die zich in de darmen bevinden. Deze balans kan verstoord raken door tal van factoren, zoals:

 

  • Stress
  • Slechte eetgewoontes
  • Roken
  • Alcohol
  • Gevorderde leeftijd

 

Bovendien speelt de darmflora ook een belangrijke rol in het behoud van een gezond immuunsysteem. De darmen vormen namelijk de eerste barrière tegen ongewenste indringers. De goede bacteriën zorgen ervoor dat ziekteverwekkers zich niet kunnen vestigen in het darmslijmvlies. Als het evenwicht van de bacteriën in je darmflora verstoord wordt, kan het darmslijmvlies beschadigd raken, waardoor ziektekiemen zich makkelijker kunnen verspreiden.

 

 

De rol van kurkuma, gember en artisjok

 

Kurkuma wordt al eeuwenlang in het Oosten gebruikt voor het behoud van soepele gewrichten¹. Talrijke studies² hebben aangetoond dat de natuurlijke krachten van kurkuma ook ondersteuning bieden aan een optimale spijsvertering* en de leverfunctie*. Bovendien is kurkuma een krachtige antioxidant*.

 

Gember en artisjok werken in synergie met kurkuma en dragen zo bij aan de werking van je spijsvertering*. Artisjok ondersteunt op zijn beurt ook de normale darmtransit* en leverfunctie*. Tot slot is artisjok ook nuttig bij een opgeblazen gevoel na het eten*.

 

 

De rol van sporebiotica en enzymen

 

Sporebiotica zijn sporenvormende bacteriën die pas geactiveerd worden wanneer ze de darmen bereiken. Enzymen zijn dan weer onderdelen van je spijsvertering die verantwoordelijk zijn voor het versnipperen van koolhydraten, vetten en eiwitten, zodat deze beter kunnen worden opgenomen.

 

 

CurcuFlora® Forte

 

Ondersteuning van een optimale spijsvertering¹ én de gewrichten¹: met CurcuFlora® Forte sla je twee vliegen in één klap! Dit voedingssupplement is namelijk een zeer complete combinatie van 100 mg kurkuma-extract, 150 mg gemberextract, 150 mg artisjokextract, enzymes en sporebiotica.

 

De samenstelling is bijzonder uniek dankzij maar liefst drie gepatenteerde bestanddelen:

 

  • Curcumin C3 Complex®: een innovatief en uiterst zorgvuldig geselecteerd Curcuma longa-extract met minimaal 95% curcuminoïden
  • Digezyme®: een multi-enzymencomplex als aanvulling van je lichaamseigen spijsverteringsenzymen.
  • Lactospore®: preparaat dat maar liefst 4 miljard bacteriën bevat bij de aanbevolen dosering van 2 tabletten per dag.

 

CurcuFlora® Forte: zijn je buik en darmen op zijn best… dan beweegt al de rest!

 


¹ Kurkuma ondersteunt de gewrichten* en de spijsvertering*. Raadpleeg uw arts of apotheker bij het gelijktijdig gebruik van anticoagulantia.

² Algieri F, Rodriguez-Nogales A, Rodriguez-Cabezas ME, Risco S, Ocete MA, Galvez J. Mediators Inflamm 2015; 2015:179616.

*Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de EFSA.