Je huid verzorgen tijdens het allergieseizoen

Onderzoekers verwachten dat, tegen 2050 1 op de 2 personen wereldwijd last heeft van allergie, waarbij in 75% van de gevallen de symptomen van allergieën zichtbaar zijn op de huid. Kan een goede huidverzorging de huidklachten verminderen?

Een allergie is in essentie een reactie van het lichaam op bepaalde omgevingsinvloeden. De symptomen van allergieën en intoleranties verschijnen eerst ter hoogte van:

Hoe merk je dat je huid een intolerante of allergische reactie vertoont?

 

  • Het gezicht kan trekkerig en branderig aanvoelen, alsook sterk jeuken.
  • De huid rondom de ogen kan bovendien last hebben van zwelling en irritaties.

 

Naast orale anti-allergie medicatie en eventuele neus-en oogdruppels om de huid te kalmeren, is het ook belangrijk om aan een aanvullende verzorging voor de huid te denken, om zo intensief de symptomen van allergieën in het gezicht en rondom de ogen te verzachten.

 

De producten van Toleriane Ultra kunnen op zichzelf worden gebruikt om de huid te verzachten of als aanvulling op een anti-allergie behandeling, om het gezicht en de huid rondom de ogen te helpen verzachten.

 

Zo heeft het gebruik van Toleriane Ultra een impact op de inname van geneesmiddelen. 53% van patiënten zou geen anti-allergie medicatie meer moeten gebruiken (denk bijvoorbeeld aan Cremicort, Otrivine, Cetirizine, Zyrtec…) en 33% zegt minder medicatie te moeten innemen.

 

Elk van deze producten onderging zeer strenge tolerantietesten en hun werking werd klinisch getest onder dermatologische en oftalmologische controle.

 

 

Hoe ziet de ideale routine eruit voor de allergische huid?

 

Stap 1 de allergische huid reinigen

 

Begin de dag met een goede reiniging van het gezicht. De Toleriane Ultra Monodoses bestaat uit steriele ampoules waarmee je allergenen en irriterende stoffen van je gezicht kunt verwijderen en de huid kan voorbereiden op je dagverzorging.

 

Stap 2 – de allergische huid verzorgen

 

Verzorg je huid met de Toleriane Ultra dagcréme voor directe verlichting van de symptomen van allergie, zoals jeuk en een rode huid. De dagcrème is een iets rijkere textuur voor de droge huid. Heb je eerder een normale tot vette huid, dan kan je best opteren voor de Toleriane Ultra Fluide, gezien zijn gelachtige, waterachtige textuur.

 

Voor de specifieke behoeftes van de ogen kan je gebruik maken van Toleriane Ultra Oogcontour. Een van de reacties op een allergie of huidallergie is het zwellen of rood worden van de ogen. Dankzij de hydraterende en kalmerende werking van deze crèmes worden roodheid, zwellingen en irritaties vermindert.

 

Tot slot bestaat nu ook de nieuwe DermAllergo Serum in het Toleriane Ultra gamma. Dit serum is geschikt voor piek/crisis periodes van allergie, en moet aangebracht worden alvorens je de dagcrème of fluide aanbrengt.

 

Indien je gedurende de dag jouw huid voelt zwellen of rood worden, kan je de Toleriane Ultra 8 gebruiken om je huid onmiddellijk te hydrateren en te kalmeren. Deze spray wordt verneveld in de vorm van een lichte mist die het prikkend en branderig gevoel in het gelaat gaat doen wegtrekken.

 

 

Twijfel je wat een allergische reactie veroorzaakt op je huid?

 

Check de pollenkalender en bekijk per maand welke pollen de boosdoener zijn!