Innovatie: het eerste serum van La Roche-Posay voor volwassenen die last hebben van acne.

40% van volwassen vrouwen heeft last van acne. Het nieuwe Effaclar Serum van La Roche-Posay is speciaal ontwikkeld voor de volwassen huid, en werkt als een dagelijkse peeling tegen onzuiverheden en imperfecties. Een bewezen doeltreffendheid na 4 weken die puistjes en restlittekens doet verdwijnen.

Over acne

 

Acne of «acne vulgaris» is een aandoening van de vette huid. De talgklieren in de huid produceren teveel talg, waardoor de poriën verstopt raken met dode huidcellen en talg. Dat geeft dan zwarte en witte mee-eters, bekend als ‘retentie-acne’. In ernstigere gevallen vermenigvuldigen bacteriën zich in het ingesloten talg en veroorzaken ze ontstekingen van de huid, wat resulteert in oppervlakkige pustels die ‘puisten’ worden genoemd, of, als ze dieper liggen, harde en pijnlijke knobbeltjes of cysten. Dan spreken we van ‘ontstekingsacne’.

 

Acne bij volwassen vrouwen wordt omschreven als acne die bij vrouwen vanaf de leeftijd van 25 jaar voorkomt en die sinds de pubertijd voortdurend of met tussenpozen kan aanhouden. Acne kan ook voor het eerst opduiken in deze periode. Of acne nu vanaf de kindertijd of voor het eerst op latere leeftijd voorkomt, het is een groot probleem met een aanzienlijke psychosociale impact op volwassen vrouwen.

 

 

Een winnende combinatie van werkzame stoffen

 

Het Effaclar Ultrageconcentreerde Serum bevat een combinatie van exfoliërende en verzachtende werkstoffen in hoge concentraties voor een maximale werkzaamheid op volwassen acnehuid:

 • Lipo-hydroxyzuur (LHA) (0,45%): een derivaat van salicylzuur dat het huidoppervlak zachtjes exfolieert en dode huidcellen helpt verwijderen.
 •  Salicylzuur (1,5%): van nature aanwezig in bepaalde planten en fruit. Het dringt dieper door in de huid om poriën te ontstoppen en de ophoping van talg te voorkomen.
 • Salicylzuur (1,5%): van nature aanwezig in bepaalde planten en fruit. Het dringt dieper door in de huid om poriën te ontstoppen en de ophoping van talg te voorkomen.

 

Deze 3 keratolytische, exfoliërende zuren gaan synergetisch werken waarbij ze puistjes en restlittekens tegengaan.

 

 •  Niacinamide (2%): is een lichaamseigen stof die we ook als vitamine B3 kennen. Het verbetert de huidbarrière, vernauwt de poriën en verlicht donkere vlekken.
 • La Roche-Posay thermaal bronwater (2 %): om de huid te kalmeren en ongemak te verminderen.
 • Een uitstekende tolerantie en een aangename textuur vullen de bewezen doeltreffendheid van het serum aan.

 

Breng het serum aan ’s avonds op het volledige gelaat, nadat de huid gereinigd is. Indien je het serum toch ’s morgens zou aanbrengen, dan is het van groot belang om een dagcrème met min spf 25 aan te brengen vanwege het glycolzuur dat het serum bevat.

 

Het product kan in alle veiligheid gebruikt worden door vrouwen die tijdens de zwangerschap plots last krijgen van acne. Het serum kan dan s avonds aangebracht worden (voor het aanbrengen van de nachtcrème).

 

 

Doeltreffendheid van het product

Klinisch bewezen doeltreffendheid

 • -45% puistjes*
 • -50% mee-eters**
 • -49% restlittekens*

Klinische test op 51 vrouwen, dagelijks gebruik gedurende 4 weken. *Na 28 dagen **Na 44 dagen

 

Zichtbare doeltreffendheid vanaf de eerste ochtend

 • 83% Huid lijkt gladder en de huidtextuur fijner

 

Doeltreffendheid vanaf 14 dagen

 • 90% Rimpeltjes zijn verminderd
 • 100% De huid is comfortabel
 • 92% De poriën zijn minder zichtbaar*

*Zelf-evaluatie, 63 personen, eerste ochtend en na 14 dagen

 

 

Over La Roche-Posay

 

Aanbevolen door 90.000 dermatologen wereldwijd, heeft La Roche-Posay als missie om een beter leven te bieden aan de gevoelige huid. Het merk werd in 1975 door een apotheker opgericht en is momenteel in meer dan 60 landen aanwezig. Het biedt een uniek assortiment van dagelijkse huidverzorgingsproducten, ontwikkeld voor de verschillende huidtypes. Het merk benadrukt ook het belang van een goede, aangepaste behandeling van elk huidprobleem. Het ontwikkelt formules met zijn seleniumrijk water, dat ook gebruikt wordt in het thermaal centrum, het eerste dermatologische centrum in Europa, voor zijn antioxiderende en kalmerende eigenschappen.

 

De producten van La Roche-Posay zijn ontwikkeld op basis van een strikt formuleringscharter met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten in optimale concentraties. Bovendien worden de producten van La Roche-Posay onderworpen aan strenge klinische tests voor doeltreffendheid en veiligheid, zelfs op de gevoelige huid.

 

Ontdek nu La Roche-Posay Effaclar Serum op farmaline.be