Een betere immuniteit dankzij de natuur

Verkoudheden lijken wel onvermijdelijk tijdens die gure wintermaanden. Maar wist je dat de natuur haar eigen hulpmiddeltjes heeft om je immuniteit een extra boost te geven? Zorg deze winter dus voor een ijzersterke weerstand met onze handige tips.

 

Waarom hebben we soms last van een verlaagde weerstand?

 

Ons lichaam wordt elke dag blootgesteld aan honderden miljoenen bacteriën, schimmels, virussen en nog veel meer. Dit merk je zelf niet, omdat je immuunsysteem altijd paraat staat om deze boosdoeners af te weren. Maar goed ook, want anders zouden we ons voor altijd ziek blijven voelen!

 

Zodra een indringer ons lichaam is binnengedrongen, vermenigvuldigen ze zichzelf aan een razendsnel tempo. Tijdens dit proces scheiden ze tal van giftige stoffen uit die ons ziek maken. Er zijn twee hoofdoorzaken waarom je dus toch ziek kan worden:

 

  • Er zijn gewoon te veel ziekteverwekkers aanwezig, of hun aanval op je lichaam is te overweldigend. Sommige ziekten zijn ook gewoon stukken besmettelijker dan anderen waardoor ze zich super snel kunnen vermenigvuldigen, sneller dan je lichaam ze kan vernietigen.

 

  • Bij een verzwakt immuunsysteem is ons lichaam extra kwetsbaar, met meer ziekte tot gevolg.

 

Je immuunsysteem zorgt er dus voor dat bacteriën en virussen geneutraliseerd worden voordat ze teveel schade kunnen aanrichten, maar dat lukt niet altijd! Hoe sterker je immuunsysteem, hoe beter je beschermd bent en hoe minder je risico loopt op ziek worden.

 

Een verlaagde weerstand kan veroorzaakt worden door verschillende factoren:

  • Slechte eetgewoonten
  • Gebrek aan beweging
  • Roken en alcohol
  • Stress
  • Onvoldoende slaap
  • Herstellen van een operatie, ziekte of bevalling

 

 

Natuurlijke helpers bij een verkoudheid

 

 

Zoutwater tegen bacteriën en infecties

 

Bij een gevoelige keel kan eens gorgelen wonderen doen om je keel te verzachten. Dit kan je makkelijk uitproberen door één eetlepel zout toe te voegen aan een glas water en dit mengsel voor een minuutje te gorgelen. Het zout zorgt ervoor dat de vreemde micro-organismen geneutraliseerd worden, maar ook dat je keel een beetje tot rust kan komen. Ook kan je infecties voorkomen door je neus preventief te spoelen met wat fysiologisch water.

 

 

Honing verzacht de keel

 

Honing bevat propolis, een lijmachtige substantie die door bijen wordt geproduceerd om zo de bijenkorf te onderhouden en gaatjes te dichten. Voor het menselijk lichaam werkt propolis ontstekingsremmend. Een lepeltje honing kan dus helpen om je keel te verzachten.

 

 

Shiitake paddestoelen zijn goed voor je immuunsysteem

 

Shiitake paddestoelen waren voorheen te vinden in de Japanse keuken. Ze zitten vol beta-glucanen, die bijzonder goed zijn voor je lichaam. Dit, in combinatie met de vele vitaminen in deze paddenstoelen zorgt ervoor dat ze bijdragen tot een gezond immuunsysteem.

 

 

Echinacea draagt bij tot een verhoogde weerstand

 

Echinacea purpurea is een plantje afkomstig uit Noord-Amerika. Uit onderzoeken is gebleken dat het over immuunsysteem versterkende eigenschappen beschikt. Ook werd aangetoond dat verse Echinacea extracten betere resultaten opleveren dan droge. Houd dus zeker een oogje in het zeil voor de juiste producten.

 

 

Bestel nu Immunippin op farmaline.be