blog-pranarom

Gezond de winter door met de kracht van essentiële oliën

Nu de koude periode zijn intrede doet, wordt het tijd je te wapenen tegen verkoudheden en winterkwaaltjes. Ontdek hier hoe de essentiële oliën van Pranarôm je kunnen helpen!

We hebben nog lang kunnen genieten van een zachte nazomer maar stilaan begint het weer: het wordt frisser, natter, … ja, de herfst en de winter staan voor de deur. In de koudere en nattere maanden ben je veel gevoeliger voor verkoudheden en griep. Het is bijzonder nuttig om essentiële oliën te gebruiken om je weerstand een boost te geven en om je te wapenen tegen virussen en bacteriën.

 

Aromatherapie voor iedereen

 

Essentiële oliën zijn geconcentreerde extracten uit aromatische planten, verkregen door stoomdistillatie. Ze hebben een zeer complexe samenstelling en kunnen worden ingezet bij een grote waaier van klachten en ongemakken. Heel wat essentiële oliën zijn gekend om hun antivirale en antibacteriële eigenschappen. Dit werd de laatste 30 jaar uitvoerig onderzocht en bewezen door middel van talrijke studies.

Essentiële oliën zijn zeer krachtig en het gebruik ervan is niet altijd eenvoudig.

Het Belgische bedrijf Pranarôm is reeds meer dan 25 jaar gespecialiseerd in de wetenschappelijke aromatherapie. Pranarôm heeft in de loop der jaren een hele reeks specialiteiten ontwikkeld op basis van essentiële oliën. Deze zijn doeltreffend, gemakkelijk en veilig in gebruik.

 

Aromaforce

 

AROMAFORCE is een gamma dat zorgvuldig ontwikkeld werd om de natuurlijke weerstand te versterken en ondersteunend te werken bij allerlei typische winterinfecties.

De essentiële oliën in de producten hebben een expectorerende werking, ze versterken de immuniteit en ze doden virussen en bacteriën: eucalyptus, ravintsara, niaouli, tea tree, kruidnagel… om er maar enkele te noemen.

  • Aromaforce zuiverende spray Bio: zuivert en verfrist de lucht. Ideaal om te verstuiven in de leefruimten om verspreiding van micro-organismen tegen te gaan.
  • Aromaforce oplossing natuurlijke weerstand: een mengsel van 10 krachtige essentiële oliën. Deze synergie kan op verschillende manieren gebruikt worden: frictie op de huid, om in te nemen, om te verstuiven door middel van een ultrasoon verstuiver en om te dampen.  Geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 3 jaar.
  • Aromaforce ademhalingsbalsem Bio is een gebruiksklare balsem op basis van 100 % biologische essentiële oliën die gekend zijn voor het ondersteunen van de natuurlijke weerstand en een gezonde ademhaling bevorderen. Het aanbrengen van de balsem op de borst of op de bovenrug heeft een weldoend en verwarmend effect. Geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 7 jaar.
  • Aromaforce wintersiroop Bio werkt verzachtend op de keel en de vergemakkelijkt de ademhaling. Deze siroop is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 3 jaar en mag gebruikt worden tijdens de zwangerschap en borstvoedingsperiode.
  • Aromaforce neusspray Bio is een ontzwellende oplossing met essentiële oliën en zal de symptomen van een neusverkoudheid verzachten. Deze neusspray is geschikt voor het hele gezin: volwassenen, kinderen vanaf 3 jaar en mag gebruikt worden tijdens de zwangerschap en borstvoedingsperiode.
  • Aromaforce inhalatiecapsules Bio bevatten 100 % biologische essentiële oliën. De capsules worden opgelost in heet water waardoor de aromatische moleculen worden meegevoerd door de waterdamp om de neus vrij te maken en de ademhaling te verbeteren.  
  • Aromaforce keelspray Bio bevat naast essentiële oliën en propolis en zwarte bes knoppenmaceraat. Een ideale combinatie om de keel te kalmeren en te verzachten bij prikkeling en heesheid. Deze spray is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 3 jaar en kan ook gebruikt worden tijdens de zwangerschap en borstvoedingsperiode.
  • Aromaforce zuigpastilles kalmeren en verzachten de keel op een krachtige manier.

 

 

Samengevat is het Aromaforce-gamma van Pranarôm een compleet gamma als natuurlijk antwoord bij winterkwaaltjes. Doeltreffend, gemakkelijk en veilig in gebruik.