Extra hulp bij overgewicht

Verloopt je gewichtsafname niet snel genoeg? We maken je wegwijs in het grote aanbod van voedingssupplementen die je hierbij kunnen helpen.

Eerder gaven we je in Overgewicht en levensstijl al een aantal tips mee om een gezonde levensstijl aan te houden. Dit is uiteraard een goede basis om het gevecht tegen overgewicht aan te gaan. Omdat dit niet voor iedereen even vanzelfsprekend is, bestaat er ook nog een brede waaier aan afslankmiddelen. We zetten de verschillende soorten en enkele suggesties even op een rijtje.

 

Vetbinders

 

Vetbinders werken in op drie niveuas. Ze binden de opgenomen vetten in de maag, door het omzetten van de vetmoleculen in een vet-vezelcomplex. Daarnaast hebben vetbinders een eetlustremmend effect en hebben ze een goede invloed op de darmtransit. Vetbinders zijn zowel in capsules als in poeder te verkrijgen.

 

XLS Medical Vet Binder

Forté Pharma Calorilight

Oenobiol Topslim Liporeducteur

Chitosan 250 mg

 

Koolhydratenblokkers

 

Voor zij die verzot zijn op koolhydraten, bieden koolhydratenblokkers een helpende hand. Dit type afslankmiddel vermindert de calorieopname uit koolhydraten dankzij de verminderde activering van het zetmeel afbrekend enzym alfa-amylase. Hierdoor wordt de vertering van koolhydraten afgeremd: het enzym zorgt ervoor dat slechts een gedeelte van de koolhydraten wordt omgezet in glucose. De rest van de onverteerde koolhydraten is te groot om geabsorbeerd te worden, waardoor ze het lichaam via de stoelgang verlaten.

 

XLS Medical Koolhydraten Blokker

 

Vetverbranders

 

Vetverbranders geven het lichaam een energieboost, waardoor je je actiever zal voelen en je lichaam getriggerd wordt om meer vet te verbranden. Ze worden in de vorm van tabletten of capsules verkocht en vormen een aanvulling bovenop een gezonde levensstijl met voldoende beweging. Blijven bewegen is dus de boodschap voor een goede werking van dit type afslankmiddel.

 

Chiline Vetverbranding

XLS Kuur Vetverbrander

Biocyte Ketoslim

 

Vochtafdrijvers

 

Het lichaam bestaat voor meer dan de helft uit water. Via de urine en door middel van zweten verlaat het vocht het lichaam. Echter kan dit door bijvoorbeeld een te hoge bloeddruk uit balans raken en ontstaat er vochtophoping in onder meer de benen, de buik en het gezicht. Vochtafdrijvers of diuretica stimuleren een goede nierfunctie zodat het teveel aan vocht wordt afgedreven.

 

Tilman Afslankthee Elimin Fresh Hibiscus/Rode Vruchten

Forté Pharma Turbodraine

4321 Afslanken Draineur Appel-Kiwi

Menophytea Waterretentie

 

Eetlustremmers

 

Eetlustremmers onderdrukken de eetlust. Het verzadigingsgevoel wordt verhoogd, waardoor het hongergevoel uitblijft en je automatisch minder zal eten, met gewichtsverlies tot resultaat.

 

Obesimed Forte

Forté Pharma AppétiLight

XLS Medical Eetlust Remmer

XLS Zenoctil Intensive Body Fat Burner

 

Combinatieproducten

 

Onder de combinatieproducten vallen alle afslankmiddelen die op meerdere niveaus inwerken, bijvoorbeeld door het gelijktijdig afremmen van de eetlust en het verbranden van vet. Bovendien hebben ze een invloed op de calorieopname van vetten, suikers én koolhydraten. Dat zijn dus drie vliegen in één klap.

 

Seronutrixx

XLS Medical Max Strength

Pharma Nord Bioactive Slim 24

 

Overig

 

Het geneesmiddel Orlistat vermindert de werking van stoffen die vetophoping in het lichaam teweegbrengen. Orlistat zorgt ervoor dat de opgenomen vetten uit voeding niet worden afgebroken in de darmen. Ze verlaten het lichaam via de ontlasting, met gewichtsverlies als resultaat.