Winterblues - déprime d'hiver

Een winterdipje? Doe de test en ontdek onze weg-met-de-winterblues-tips

Denk je dat de winterblues ook jou te pakken heeft? Doe dan snel de winterblues-test en ontdek onze tips om snel komaf te maken met dat winterdipje!

De feestdagen liggen alweer in het verleden, de kille en koude wind raast langs ons af en de quasi dagelijkse ijslaag op de auto liegt er niet om: het is winter, hartje winter. Misschien hebben de winterse perikelen niet alleen de omgeving en je auto in hun ban, maar krijgen ze ook stukje bij beetje meer grip op jou en je joie de vivre.

 

De winterblues-test

 

Vooraleer we je op weg helpen met enkele tips om komaf te maken met de winterblues, is het aan jou! Doe de test en kijk eens in hoeveel van de onderstaande typische winterblues-klachten je jezelf herkent.

 

 1. aanhoudende vermoeidheid
 2. overmatige behoefte aan slaap
 3. niet uitgerust wakker worden
 4. somberheid
 5. prikkelbaarheid
 6. passiviteit
 7. concentratieproblemen
 8. toegenomen eetlust
 9. nergens zin in hebben
 10. minder behoefte aan sociale contacten

 

5/10 gescoord of meer? Wel, het slechte nieuws kan je dan al wel raden, de winterblues heeft je te pakken. Maar focus je op het positieve: vandaag wordt de eerste dag waarop we jou samen uit dat winterdipje gaan trekken! Laten we starten met een aantal tips die je ongetwijfeld een heel eindje op weg zullen helpen.

 

De weg-met-de-winterblues-tips

 

 • Wij willen zon!

 

Wie zon zegt, zegt vitamine D. En wie vitamine D zegt, zegt in feite “ik boost mijn afweersysteem en denk aan mijn botten”! Probeer daarom in de wintermaanden zoveel mogelijk zonlicht binnen te laten. Trek ‘s ochtends de gordijnen open en laat die zonnestralen de kamer verlichten. Probeer ook op het werk een plekje bij het raam te bemachtigen. Als dat niet voldoende is, kun je je reserves nog steeds een opkikker geven met een vitamine D-preparaat.

 

 • Beweeg meer

 

De alles verhullende ijslaag en de temperatuur die flirt met het nulpunt nodigen niet meteen uit tot een verkwikkende winterse jogsessie. Toch zou het je energie enorm boosten, je in no time uit dat winterdipje trekken én je afweersysteem op een ongeziene hoogte brengen. Als sporten in deze koude niet aan jou is besteed, kun je ook nog gaan voor alternatieven. Je kunt een sportcentrum bezoeken of heerlijk gaan zwemmen. En vergeet niet, kleine beetjes helpen ook. Neem eens vaker de trap in plaats van de lift of ga eens heerlijk shoppen. Bewegen kan ook enorm fijn zijn!
Als je je immuunsysteem een extra opkikker wil geven, kun je ook steeds je toevlucht nemen tot één van onze speciaal geselecteerde voedingssupplementen, zoals Vitalité 4G Weerstand of Supradyn Immune.

 

 • Eet en drink gezond en evenwichtig

 

Hoewel het verleidelijk is om een kop koffie te drinken wanneer je je concentratie voelt wegslippen, kies je beter voor een kop thee. Dit heerlijke drankje helpt je om je overdag meer te concentreren en ‘s avonds kun je er heerlijk van slapen. Een win-winner dus! En wie winter zegt, zegt uiteraard soep. Veel groenten, water, weinig tijd én liefst nog een vleugje saffraan. Dit heerlijke kruid geeft niet alleen meer power aan je bereiding, maar is ook een waar wondermiddel tegen depressie en angsten. Wanneer je niet zo’n groenten- en fruiteter bent tijdens de wintermaanden, is een algemene vitaminenkuur misschien wel iets voor jou. Zo kun je eventuele tekorten voorkomen én ben je beter gewapend tegen typische winterse kwaaltjes.

 

 • Denk positief en trek erop uit!

 

De beste manier om een winterdipje aan te pakken, is een positieve mindset! Het is niet omdat het koud is, dat je daarom geen leuke tijd kunt hebben. Ga heerlijk lunchen met vrienden en doe jezelf nog eens een nieuwe outfit cadeau. Ook Zaffranax, een voedingssupplement op basis van saffraanextract, kan je een extra duwtje in de rug geven. Zaffranax helpt bovendien om het emotioneel evenwicht te bevorderen én om een positieve instelling te behouden!

 

We hopen dat we je met onze tips al een stukje op weg hebben geholpen. En voor als je nog eens een mindere dag zou hebben: stay positive, spring is coming soon!