Een kopje detox

Je gewicht weer op peil krijgen hoeft niet per se saai te zijn. Vervang je koffies door een veel spannender alternatief. Tijd voor detox! Een warme thee met citroen, munt, komkommer of gember staat klaar om je een duwtje in de rug te geven.

Een goed begin van de dag is al lang niet meer die stevige kop koffie, het heil is te vinden in een kopje warm water met een vleugje detox. Wanneer je op het spoor bent om je gezondheid terug te winnen, is de beste manier de simpelste.. veel water drinken!

 

Voor velen een horror maar niemand zei dat water saai en smaakloos moet zijn. Je kan gerust enkele heerlijke en detoxifiërende toevoegingen maken. Voeg alle volgende aanraders toe aan een grote kan of aan een ijskoude fles water, om dan de volgende dag te genieten van een effectieve detox. Het helpt namelijk om de stukken een nachtje te laten trekken in de koelkast om zo de smaak optimaal vrij te geven.

 

Citroenwater maakt echt één van de beste detoxdranken. Het citroensap helpt om de lever en darmen te zuiveren, maar ook het lichaam te alkaliseren. Voeg enkele schijfjes citroen toe aan je kan met water of voeg vers geperst citroensap toe aan je glas.

 

Munt geeft een hint van zoetheid aan het water en helpt ook nog eens om een opstandige maag te kalmeren. Je spijsvertering komt weer op het goede spoor en je voelt je gewoon beter.

 

Komkommerwater is niet enkel voor het kuuroord. Enkele schijfjes van deze groente zorgt voor een veel snellere rehydratatie van je lichaam, wat zich sowieso uit in een gezonder gevoel. De anti-inflammatoire werking van de komkommer krijg je er gratis bovenop.

 

Gember is een kruidge wortel die het lichaam helpt te zuiveren, de spijsvertering ondersteunt en de maag kalmeert. Een klein beetje is al genoeg, dus voeg enkele dunne schijfjes of een klein beetje gegrateerde wortel toe aan je water. Proef vooral alvorens je meer toevoegt, het heeft een verwarmende en pittige smaak.