Een goed gehydrateerde huid voor de winter

Je huid op het juiste vochtgehalte houden is essentieel om er stralend en gezond uit te zien. Wat zijn de belangrijkste ingrediënten voor een uitstekende hydratatie en waar kan je deze terugvinden?

 

 

Een optimaal vochtgehalte is essentieel voor een gezond uitziende en stralende huid. Bij een ruwe huid verdampt het vocht uit de huid. Dit vochtverlies veroorzaakt een droge huid en fijne lijntjes of zelfs rimpels. Een efficiënte vochtinbrenger is dus aangewezen om de huid te voorzien van alle essentiële ingrediënten die nodig zijn om haar vochtgehalte op peil te houden. Rijke gezichtscrèmes kunnen echter een vettig of kleverig gevoel achterlaten als deze niet volledig opgenomen worden door de huid.

 

 

Wat is het geheim van Hyaluronzuur?

 

Een gram Hyaluronzuur kan tussen een à tien liter water aan zich binden. Hyaluronzuur is van nature in het bindweefsel van de huid aanwezig maar neemt met de jaren af. Doordat Hyaluronzuur vocht kan vasthouden, ‘deukt’ het bindweefsel minder in waardoor het rimpels minder zichtbaar maakt.

 

 

3 intensief hydraterende bestanddelen om de bovenste huidlaag te hydrateren

 

  • Hyaluronzuur met hoog moleculair gewicht is actief aan het huidoppervlak. het trekt het water aan en houdt het vast in de oppervlakkige lagen van de epidermis.
  • Hyaluronzuur met laag moleculair gewicht is kleiner van structuur en dringt tot in de diepere lagen van de epidermis om de huid van binnenuit voller te maken en de rimpels en lijntjes die aan het huidoppervlak zichtbaar zijn op te vullen.
  • Glycerine, die een van de Natural Moisturizing Factors is (NMF – Natuurlijke Hydraterende Factoren), trekt het vocht aan en houdt het vast in de oppervlakkige lagen van de epidermis waardoor het vochtverlies in de huid tegen gaat en voorkomen kan worden.

 

 

Dagelijks gebruik geeft een goed gehydrateerde, frisse en stralende huid

 

Je gebruikt je producten best iedere ochtend na de reiniging en voor het aanbrengen van de verzorging. Om de huid te beschermen bij huidveroudering, door de zon en licht geïnduceerde veroudering, adviseren we om overdag ook een product met SPF 15 of SPF 30 te gebruiken. En voor de zeer droge of vochtarme huid adviseren we onze voedende nachtcrème die je na de verzorging aanbrengt.

 

 

Een ware hydratatieboost: de nieuwe Hyaluron-Filler Serum Hydratatie Booster van Eucerin

 

De nieuwe Hyaluron-Filler Serum Hydratatie Booster van Eucerin® zit boordevol Hyaluronzuur dat de huid onmiddellijk hydrateert en het vochtgehalte 24 uur lang intensief op peil houdt. Daarnaast heeft de extra lichte gel ook een direct verfrissend gevoel op de huid.

 

Dit serum vult de huid van binnenuit op dankzij een intense hydratatie en helpt de eerste lijntjes te bestrijden. De formule bevat slechts 11 ingrediënten met een hoge concentratie aan actieve bestanddelen – waaronder Hyaluronzuur: een efficiënt bestanddeel tegen huidveroudering en opgenomen in het gamma Hyaluron-Filler van Eucerin.

 

 

Een extra lichte geltextuur voor alle huidtypes

 

De Hyaluron-Filler Serum Hydratatie Booster van Eucerin® is geschikt voor dagelijks gebruik en voor elk huidtype, ook de gevoelige huid. De textuur wordt gemakkelijk aangebracht en snel geabsorbeerd waarna een fris en niet-kleverig gevoel ontstaat. De bloemengeur versterkt bovendien het zinnenstrelende aspect van het verfrissende-hydraterende effect.

 

Ontdek het nu op farmaline.be