schoonheid van binnenuit

Echte schoonheid komt van binnenuit…

Doffe haren, zwakke nagels of een vale huid? Voedingssupplementen kunnen ondersteuning bieden voor een gezonde uitstraling en een natuurlijk evenwicht.

Met een stralend egale huid, mooi glanzend haar en sterke gladde nagels zie jij er op je best uit. Maar wist je dat je je huid, haar en nagels niet enkel met shampoos, bodylotions of crèmes kan verzorgen? De basis van schoonheid zit namelijk van binnen! Het is dan ook belangrijk je uiterlijk van binnenuit te voeden. Een uitgebalanceerde combinatie van vitaminen, mineralen en extracten op basis van planten, kruiden, groenten, pitten en zaden zorgen van binnenuit voor een optimale ondersteuning van je schoonheid en laten je iedere dag opnieuw stralen.

 

Voeding

 

Zónder voedsel gaat alles wat leeft dood. Geen wonder dus dat voeding van directe invloed is op de conditie van ons leven en dus ook op die van onze huid. Er zijn huidproblemen die direct het gevolg zijn van voeding. Er is dan sprake van een voedselintolerantie of allergie. Mocht je het vermoeden hebben dat je huidproblemen een basis vinden in de door jou gebruikte voeding, dan is het wellicht aan te raden om enige tijd een eliminatiedieet te volgen, waarbij je enige tijd alle voedingsmiddelen vermijdt waarvan bekend is dat ze gezondheidsklachten kunnen opwekken . Ook als je geen huidproblemen hebt of je huidproblemen niet terug te voeren zijn naar voeding blijft een gezonde en evenwichtige voeding de beste keuze.

 

In de huidige westerse wereld staan wij voortdurend bloot aan invloeden van buitenaf die een aanslag doen op ons lichaam en onze weerstand. Voeding speelt hierbij een sleutelrol; niet voor niks wordt er wel gezegd: “je bent wat je eet”. Het mag algemeen bekend geacht worden dat (veel) alcohol drinken en roken slecht zijn voor onze gezondheid. Het mag ook duidelijk zijn dat een eenzijdige voedingspatroon geen constructieve bijdrage levert aan een gezond lichaam.

 

Vocht

 

Ons lichaam bestaat voor het overgrote deel uit water. Al dat vocht is onmisbaar voor een goed functioneren van het lichaam en de huid. Zo is het onder andere een transporteur van afvalstoffen die ons lichaam moeten verlaten. Voldoende vocht zorgt bovendien voor een betere celspanning en dit zorgt weer voor een jongere en stralende huid. Voldoende water – 6 tot 8 glazen per dag – komt de huid zeker ten goede. Alcohol onttrekt vocht aan het lichaam en aan de cellen. Bij overmatig alcoholgebruik zal de huid dan ook sneller verouderen.

 

Vermijd stress

 

Stress, verdriet en pijn tekenen zich heel snel af op je huid. Ons denken kan allerlei processen in ons lichaam ongemerkt beïnvloeden. Denk maar aan het krijgen van buikloop als je zenuwachtig bent voor bijvoorbeeld een examen of het niet willen of kúnnen eten als je verdriet heeft. Juist in tijden van stress, verdriet of pijn is het daarom extra belangrijk goed voor jezelf en dus ook je huid te zorgen!

 

Ook je haren hebben meer te verduren dan je denkt onder invloed van stress, hormonale veranderingen of seizoenswisselingen. Om weerstand te bieden aan deze invloeden is het goed je haar van binnen te voeden. Je haar groeit tenslotte van binnenuit.
Als je stress ervaart, te weinig slaapt of ongezond eet, wordt oxidatieve afbraak van de huid veroorzaakt. Dit ontstaat wanneer schadelijke stoffen schade veroorzaken aan de celmembranen en celbestanddelen.

 

Voedingssupplementen voor schoonheid van binnenuit

 

Voor een natuurlijk evenwicht en een gezonde uitstraling kunnen voedingssupplementen je lichaam ondersteunen met waardevolle voedingsstoffen.

 

Wil je je huid graag in topconditie houden? Ontdek ons assortiment voedingssupplementen voor de huid.

 

We bieden je ook de nodige ondersteuning voor sterke nagels en glanzend gezonde haren.

  • Alline Procap: Voedingssupplement voor de instandhouding van gezonde haren en nagels
  • Biergist: Draagt bij tot het instandhouden van een mooie huid, nagels en haren
  • Cystine B6: Ondersteunt de groei van haar & nagels

 

Zou je graag een beetje afvallen om je nóg beter in je vel te voelen? Neem een kijkje in ons gamma producten gericht op gewichtsverlies en afslanken.