Mannavital Heparton & Chlorella

Detoxen met Mannavital: natuurlijke hulp bij ontgifting

Ontdek de plantaardige supplementen van Mannavital

Het Westerse voedingspatroon met geraffineerde suiker, industriële vetbereidingen, verwerkte vleeswaren en alcohol legt een ernstige druk op het lichaam en met name op de lever. Maar zelfs als je gezond eet, kunnen talloze gifstoffen alsook de onvermijdelijke dagelijkse stress de leverfunctie nog extra belasten. Welke natuurlijke middelen helpen de lever om z’n optimale werking te behouden? Dat kom je hier te weten!

 

Hulp bij een overwerkte lever

 

De lever is een grote klier met vele, levensbelangrijke functies. Vooral het opslaan en verwerken van voedingsstoffen, de vertering van vetten en de reinigende werking zijn belangrijk voor een goede gezondheid. Ongezonde voedingskeuzes, maar ook gifstoffen die in de voedselketen terechtkomen maken het de lever niet makkelijk. Zo kunnen klachten ontstaan die wijzen op een overbelaste lever:

 

  • gebrekkige eetlust
  • slechte vertering (vooral van vetten)
  • vermoeidheid
  • misselijkheid
  • hoofdpijn
  • slechte nachtrust

 

 

Mannavital Heparton

 

Heparton van Mannavital is een uitgekiend totaalcomplex van kwaliteitsvolle ingrediënten, opgebouwd rond wetenschappelijk onderzochte extracten van mariadistel, kurkuma en artisjok.

 

Mariadistel

De plant bij uitstek die de ontgiftende werking van de lever bevordert, is de mariadistel* (Silybum marianum). In Heparton van Mannavital is daarom een zeer goed opneembare vorm van deze wondermooie distelsoort gebruikt. Deze is bovendien omhuld met zonnebloemlecithine, een “fytosoom”.

 

Kurkuma

Ook kurkuma1 is zeer nuttig voor de lever: net zoals bij de spieren en gewrichten kan deze plant er ontstekingsverschijnselen helpen verminderen*. Daarnaast ondersteunt kurkuma ook de kwaliteit van de gal*. Opgelet: kurkuma moet wel vermeden worden bij een ingeklemde galsteen.

 

Artisjok

Artisjok levert eveneens een belangrijke steun voor de lever*. De bladeren bevatten stoffen die een galvormend en galdrijvend vermogen hebben*. Dit komt in de eerste plaats de vertering van vetten ten goede, met minder gasvorming en misselijkheid als gevolg, maar helpt ook om de cholesterolspiegel onder controle te houden*.

 

Choline

Ook de stof choline, die behoort tot de B-vitamines, draagt bij tot een normaal vetmetabolisme en biedt zo op zijn manier ook steun aan de leverfunctie.

 

 

Mannavital Chlorella Platinum

 

Bij nood aan lichaamszuivering kan de groene superalg chlorella ondersteuning bieden*. Kies zeker voor “broken cell wall” chlorella, zoals gebruikt in Mannavital Chlorella Platinum. De harde celwanden van de alg zijn gebroken zonder kwaliteitsverlies, zodat je maximaal kan genieten van de rijke voedingswaarde van deze algensoort. Chlorella heeft namelijk de hoogste voedingswaarde per gewichtseenheid in de natuur.

 

Ontgifting

Als topbron van de stof chlorofyl en door zijn absorberende celwanden, is chlorella een echte ontgifter. Deze alg bindt zich aan toxines en zware metalen, zoals kwik, cadmium en lood, en helpt de uitscheiding ervan via stoelgang en urine*. Chlorella bevordert dus de lichaamszuivering*. Let wel: bouw de dosis geleidelijk op en drink voldoende water.

 

Energie en weerstand

Chlorella bevordert de werking van het immuunsysteem*. Bovendien ondersteunt het merkbaar het energiepeil en heeft het een antioxiderende werking*.

 

Deze voedingssupplementen van Mannavital zijn dus de ideale steun voor jouw detox!

 


*Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de EFSA.
1.Contacteer je arts of onze farmaceutische dienst bij gelijktijdig gebruik van anticoagulantia en een voedingssupplement dat kurkuma bevat.