De totaalaanpak van gewrichtsklachten

Wanneer je pijn en stijfheid ondervindt, kan dit soms veroorzaakt worden door artrose, een slijtageproces van het gewrichtskraakbeen. Pijnstillers verlichten wel, maar doen niets aan de oorzaak en leiden soms tot nevenwerkingen.

Ontsteking afremmen én kraakbeen voeden

 

Gelukkig kan men twee natuurlijke benaderingen combineren om de klachten te verzachten: enerzijds op een veilige manier de ontsteking afremmen, anderzijds het kraakbeen optimaal voeden. Je hoeft niet altijd de chemische route te volgen. Zo kunnen ingrediënten zoals kurkuma en boswellia, samen met bijvoorbeeld eierschalenmembraan en natief collageen een handje toesteken. 

 

 

Ontsteking indijken

 

Er bestaan planten die een bewezen ontstekingsremmende en dus pijnstillende werking uitoefenen op de gewrichten zonder nevenwerkingen. Vooral wetenschappelijk onderzochte extracten van Curcuma longa (Kurkuma) en Boswellia serrata (Wierookhars) helpen pijn, zwelling en stijfheid verminderen

   

70 % Kurkuma, 30 % Boswellia

 

Wetenschappers toonden tevens ook aan dat kurkuma en boswellia optimaal werken in een 70/30 verhouding. In een studie kreeg de helft van de patiënten met artrose van de knieën dagelijks 700 mg goed opneembaar kurkuma-extract en 300 mg goed opneembaar boswellia-extract, de andere helft 200 mg van het reguliere ontstekingsremmend medicijn celecoxib. Na 12 weken kon 93 % van de groep op kurkuma + boswellia meer dan 1 kilometer stappen, tegenover 86 % in de celecoxib-groep. 93 % van de patiënten op kurkuma + boswellia gaf minder pijn aan, tegenover 79 % in de celecoxib-groep, en dit zonder nevenwerkingen.

  

Eierschalenmembraan

 

Als ze lang genoeg worden ingenomen, kunnen ook kraakbeenvoedende stoffen gewrichtsklachten verlichten. Topper hierbij is het eierschalenmembraan: deze natuurlijke synergie van glucosamine, chondroïtine, elastine, collageen en hyaluronzuur voedt het kraakbeen en verlicht na enkele weken tot maand duidelijk gewrichtsklachten.  

 

Natief collageen type 2

 

Ook natief of ongedenatureerd collageen type 2 beschermt op een aparte manier het kraakbeen: het beïnvloedt het immuunsysteem om niet langer al te gretig het collageenweefsel in het kraakbeen aan te vallen. Dat kan na een paar weken duidelijk pijn, beweeglijkheid en levenskwaliteit verbeteren. 

 

 

Totaalcombinatie

 

De volgehouden inname van een combinatie van de ontstekingswerende planten kurkuma en boswellia met de kraakbeen beschermende eierschalenmembraan en natief collageen type 2, kan op een natuurlijke manier gewrichtsklachten verlichten en bezorgt veel artroselijders een betere levenskwaliteit. De effecten ervan kunnen nog verbeterd worden door voedingstoffen voor sterke bindweefsels zoal vitamine C, MSM (methylsulfonylmethaan) en silicium (kiezelzuur). 

 

Ontdek Mannavital Cartilaton op farmaline.be