Arterin

De strijd tegen een verhoogde cholesterol met Arterin® Cholesterol (1)

Verlaag je cholesterol dankzij Arterin® Cholesterol en de aanwezige plantensterolen (1)

Statistieken van de Belgische Cardiologische Liga tonen aan dat bijna 1 op de 2 Belgen last heeft van een te hoge cholesterol. Bij Belgen ouder dan 40 jaar loopt het percentage zelfs op tot 70%. Een hoge cholesterol is een risicofactor om coronaire hartziekten te ontwikkelen. Gezond en gevarieerd eten, voldoende bewegen, niet roken en je alcoholconsumptie beperken zijn belangrijke elementen in de strijd tegen een te hoge cholesterolspiegel. Soms zijn enkel veranderingen in de levensstijl echter niet voldoende; voor velen is wat extra hulp dus welkom.

 

 

Wat is cholesterol eigenlijk?

Wanneer het over cholesterol gaat, wordt er meestal gesproken over een te hoge cholesterol. Het lichaam heeft echter cholesterol nodig als bouwsteen voor cellen en hormonen. Het speelt bovendien ook een rol in de aanmaak van gal. Maar wat is cholesterol nu precies? Het zit zo: cholesterol is een vetachtige stof die aanwezig is in het lichaam in de vorm van kleine bolletjes. Deze zijn omhuld met een laagje eiwit, dat ervoor zorgt dat cholesterol in het bloed getransporteerd kan worden. Je kan cholesterol opnemen via de voeding, maar het merendeel wordt aangemaakt in de lever. Wanneer alles goed gaat, wordt er exact voldoende geproduceerd. Soms raakt het systeem echter uit balans en wordt er te weinig cholesterol uit het bloed verwijderd of wordt er net te veel aangemaakt. Op die manier krijg je een verhoogde cholesterol, wat het risico op hart- en vaatziekten vergroot.

 

 

Arterin® Cholesterol

Arterin® Cholesterol is een klinisch bewezen2 voedingssupplement dat de cholesterolwaarden in het bloed helpt te verlagen1. Het ondersteunt bovendien de normale werking van de bloedvaten3 en heeft een anti-oxiderende werking3. Arterin® Cholesterol bevat natuurlijke extracten van bergamot en artisjok, plantensterolen en vitamine C, maar geen statines, noch rode gist rijst.

 

 

Waarom plantensterolen?

Plantensterolen zijn cholesterolachtige stoffen die in lage concentraties van nature aanwezig zijn in planten, zoals fruit, groenten of pijnboomschors. Aangezien ze een soortgelijke structuur hebben als cholesterol, verminderen ze de opname ervan in de darm. Hierdoor wordt er meer uitgescheiden via de ontlasting en zo belandt er minder cholesterol in de bloedbaan.

 

 

Een formule met een uniek extract van bergamot

Het extract van de citrusvrucht bergamot gebruikt in Arterin® Cholesterol is uniek. Dit extract werd ontwikkeld door Italiaanse apothekers in samenwerking met de Universiteit van Bologna en is sterk geconcentreerd in flavonoïden.

 


1.Van plantensterolen is bewezen dat ze bloedcholesterol verlagen. Een gunstig effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 1,5 g – 3 g plantensterolen om de cholesterol te verlagen of bij een dagelijkse inname van minimaal 0,8 g plantensterolen voor het behoud van een gezonde cholesterol

2. Di Folco et al. Mediterranean Journal of Nutrition and Metabolism, 2018.

3. Vitamine C ondersteunt de normale collageenvorming voor de normale werking van de bloedvaten en draagt bij aan de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress.