De kracht van goede bacteriën voor je huid

Onze huid is bedekt met een beschermende huidflora. De goede bacteriën die van nature op je huid aanwezig zijn, vormen een natuurlijke bescherming tegen slechte invloeden van buitenaf. Veel verzorgingsproducten en zepen doden zowel de goede als de slechte bacteriën op je huid waardoor je kwetsbaar bent voor nieuwe huidaandoeningen.

Het huidmicrobioom

 

We dragen allemaal zo’n anderhalve kilo micro-organismen met ons mee, het zogenaamde microbioom. Het huidmicrobioom is een gigantisch natuurlijk ecosysteem op onze huid, opgebouwd uit miljarden micro-organismen. Het is ons eigen mini-legertje dat onze gezondheid dag en nacht beschermt.

 

Externe factoren zoals stress, voeding, hormonen, schadelijke stoffen in cosmetische zepen, lotions en crèmes kunnen het evenwicht van het microbioom verstoren. Door het dagelijkse schoonmaakritueel kunnen goede bacteriën nauwelijks aangroeien, en laat de huid gestript en verweesd achter. Zo worden we vatbaarder voor ziektes. Ook de verstedelijking zorgt ervoor dat we steeds minder in contact komen met nieuwe bacteriën, waardoor ons microbioom minder divers wordt.

 

Resultaat: ons lichaam is een kwetsbare prooi voor slechte bacteriën en schadelijke virussen. De middelen om de daaruit volgende ziektes te bestrijden zijn schaars. Met hun agressief en destructief profiel dragen ze langetermijnrisico’s met zich mee, zoals antibioticaresistentie en aantasting van ons auto-immuunsysteem, doordat ze de eerstelijnszorg aanvallen: bacteriën.

 

Uit vele onderzoeken bleek dat deze bacteriën die in ons leven de spil zijn in onze gezondheid. Ze verzorgen onze leefomstandigheden, natuur, gezondheid… Het is belangrijk om te weten dat niet alle bacteriën “slecht” zijn. De bacteriën die samen ons microbioom vormen spelen een belangrijke rol in de algemene gezondheid van onze huid.

 

 

Technologische doorbraak

 

Het idee om huidproblemen aan te pakken met goede bacteriën die al op een gezonde huid leven, borrelde overduidelijk aan de oppervlakte. Om de juiste probiotische stammen uit te kiezen moesten ze veilig, snel en effectief zijn om in aanmerking te komen. Eind november 2016 kondigden YUN en de Universiteit Antwerpen hun wetenschappelijke doorbraak aan: uit de klinische studie bleek dat de geselecteerde bacteriën (Lactobacillus rhamnosus YUN-S1.0, Lactobacillus pentosus YUN-V1.0 en Lactobacillus plantarum YUN-V2.0) aan deze drie criteria voldeden.

 

De eerste grote stap in de strijd tegen bacteriële resistentie en overmatig gebruik van antibiotica was gezet! Een gepatenteerde aerosoltechnologie ontwikkeld om ook via een spray efficiënt bacteriën aan te brengen. Om tot een geheel te komen werden er bacterielievende ingrediënten en bewaarmiddelen geselecteerd om een microbioomveilig eindproduct te krijgen.

 

 

Een bedreiging voor de gezondheid

 

Deze ontdekking betekende dat er een effectieve en realistische uitweg was om een van de grootste bedreigingen voor de mensheid – antibioticaresistentie – te omzeilen.

 

Probiotherapie manifesteert zich als de gulden middenweg: een oplossing die doeltreffender, sneller en verdraagzamer is dan de huidige geneesmiddelen, met het veiligheidsprofiel van cosmetica. Tientallen jaren droegen bacteriën onverdiend een negatieve naam met zich mee. Door deze compleet nieuwe visie wil YUN de reputatie in ere herstellen dankzij probiotherapie. In plaats van alle bacteriën te doden, voegen we miljoenen goede levende bacteriën toe aan de huid om het microbioom te herstellen, beschermen en versterken.

 

YUN wil een hoopgevende toekomstvisie schetsen voor komende generaties en bacteriën terug op de kaart zetten. De weg om antibioticaresistentie te bestrijden is lang, maar YUN legt alvast de fundering!

 

FNG Spray versterkt juist het natuurlijke evenwicht en zorgt voor een actief herstel van de beschermende huidflora zodat schimmels en slechte bacteriën geen kans krijgen. YUN’s gepatenteerde biotechnologie gebruikt daarvoor goede bacteriën die deze schimmels en slechte bacteriën bestrijden. YUN’s FNG spray verlicht en voorkomt jeuk, irritatie en een schilferige huid.

 

Ontdek YUN FNG nu op farmaline.be