Cogniton 60 caps

Cogniton focus: een natuurlijke boost voor je geheugen

Niets zo vervelend als je geheugen dat je in de steek laat. Het is een kwaal die mensen van alle leeftijden treft. Cogniton focus draagt op een natuurlijke manier bij tot een beter functionerend geheugen.

Verschillende elementen hebben een weerslag op het goed functioneren van het geheugen. Leeftijd is een belangrijke factor, maar ook stress of onregelmatige werkuren kunnen een rol spelen. Heel wat onderzoek werd al over het onderwerp uitgevoerd en zowat alle bevindingen wijzen in één en dezelfde richting.

 

 

Drie doelgroepen

 

Vaak worden geheugenproblemen en ouderdom met elkaar in verband gebracht, maar wordt er niet gesproken over andere relevante factoren. Ook studenten krijgen regelmatig te maken met concentratieproblemen. Wanneer de examens voor de deur staan moeten ze op een relatief korte periode heel wat informatie verwerken, wat sowieso niet eenvoudig is. Het is ook een periode waarin stress vaak de bovenhand heeft, en ook dat draagt niet bij tot het optimale gebruik van erg noodzakelijke het geheugen.

 

Er zijn natuurlijk enkele vuistregels die helpen het geheugen zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Denk daarbij aan gezond eten en drinken, sporten, onderhouden van sociale contacten en regelmaat. Maar zelfs als je erin slaagt om daar rekening mee te houden, kan je geheugen nog tekort schieten.

 

Precies om die reden werd Cogniton focus ontwikkeld. Het is een middel dat zich op drie doelgroepen focust. Ouderen, werkende mensen die lijden aan stress en studenten. Cogniton focus bekleedt een unieke positie op de markt. Niet alleen is het een natuurlijke samenstelling, onderzoek toont ook aan dat betere resultaten bereikt worden dan met andere vergelijkbare producten dankzij zijn ‘fytosomale vorm’. Dat houdt in dat de ingrediënten Ginkgo Biloba en fosfatidylserine tot een hyperoplosbare status (bolvorming, zoals een liposoom) zijn gebracht bij de complexatie van beide elementen.

 

 

Natuurlijke samenstelling

 

Ginkgo Biloba is een eerste ingrediënt. Al eeuwen weet men dat het extract van deze

bladeren een positief effect heeft op het geheugen en de cognitieve functies. Dankzij de allernieuwste technieken kon de biologische beschikbaarheid van de actieve delen van Ginkgo Biloba 3,5 keer verhoogd worden, wat van Cogniton focus een primeur maakt in Europa.

 

Fosfatidylserine, een fosfolipide die van nature sterk aanwezig is in de hersenen, is een ander bestanddeel van Cogniton focus. Het vermindert het risico op dementie en verhoogt tegelijk de absorptie van de Ginkgo Bilobaplant.

 

Verder bevat Cogniton focus ook selenium, een natuurlijke antioxidant die het organisme tegen vroegtijdig verouderen beschermt. Cogniton focus bevat bovendien vitamine D. Steeds meer levert de wetenschap bewijs aan dat er een verband bestaat tussen vitamine D en ons geheugen.

 

Jong en oud

 

Zoals gezegd is het gebruik van Cogniton focus geschikt voor zowel jongere als oudere personen. Voor deze laatste groep zal het effect wat langer op zich laten wachten dan bij een jonger publiek. Het wordt aangeraden dat oudere mensen na een tweetal maanden evalueren of er verbetering is opgetreden. Bij jongeren is het resultaat al merkbaar na enkele dagen.