CeraVe & zijn gepatenteerde MVE-technologie, ken je het al?

Oplossingen bieden die zijn afgestemd op de echte behoeften van consumenten met huidaandoeningen gaande van een gewone droge huid tot ernstiger problemen zoals atopie, acne en rosacea, dat is de uitdaging voor CeraVe. Maar hoe pakken ze dit aan?

Onze huid onder de loep

 

De huid bestaat uit drie hoofdlagen: de epidermis, de dermis en de hypodermis. De hoornlaag, de bovenste opperhuidlaag, staat in voor de barrièrefunctie van de huid, die haar moet beschermen tegen toxines, bacteriën en vochtverdamping. Die hoornlaag, bestaande uit hoorncellen (corneocyten) en lipiden, heeft twee essentiële functies: agressies van buitenaf tegenhouden en vocht vasthouden in de huid.

 

Ze wordt vaak vergeleken met een muur waarvan de dode cellen de “bakstenen” zijn en de ceramiden het “cement” dat het geheel samenhoudt en stevigheid bezorgt. Bij een tekort aan ceramiden wordt de huidbarrière zwakker, zodat vocht sneller ontsnapt en schadelijke bestanddelen makkelijker binnendringen. Hierdoor raakt de huid uitgedroogd en gaat ze trekken. Dit zorgt voor een vicieuze cirkel van droge huid.

 

De barrièrefunctie van de huid speelt een essentiële rol in de goede werking van de epidermis. Wanneer deze aangetast raakt, moet ze zo snel mogelijk weer worden hersteld om de hydratatie weer op pijl te brengen en zo de huidcomfort te verbeteren en ziektesymptomen tegen te gaan.

 

Daarom is het ook belangrijk om de huid continu te beschermen en de vicieuze cirkel te vermijden.

 

 

Goede ceramiden om de huid te herstellen en te beschermen

 

De interessantste ceramiden voor de huid zijn deze die al van nature in de epidermis aanwezig zijn en waar bij een beschadigde huidbarrière een tekort aan is. De letters ‘cera’ in CeraVe verwijzen dan ook naar deze ceramiden. De 3 ceramiden die werden geselecteerd voor de CeraVe-verzorgingsproducten zijn essentieel voor de huid en dragen bij tot haar herstel, om weer een gezonde opperhuid te krijgen die in staat is zich te beschermen tegen alle dagelijkse agressies.

 

 

De ceramiden met de beste kwaliteit worden verkregen uit planten.

 

Deze ceramiden in CeraVe-producten worden zorgvuldig geselecteerd en verwerkt omwille van hun lange moleculaire ketens (tarwe, rijst,maïs, aardappel, yam of soja) die bijzonder goed in staat zijn vocht in de weefsels vast te houden. Deze natuurlijke “fytoceramiden” vertonen qua chemische structuur een sterke gelijkenis met de huidceramiden en zijn perfect bioassimileerbaar door de huid.

 

De ceramiden moeten ook in de juiste dosissen worden vrijgegeven, dus in een hoeveelheid die absoluut overeenkomt met wat de huid van nature bevat. Dat is het geval voor de 3 ceramiden in CeraVe, die in dezelfde dosissen worden vrijgegeven als deze die van nature in de huid aanwezig zijn, voor een optimale bioassimilatie. Niet meer, niet minder.

 

 

Langdurige afgifte

 

voor de dermatologen die CeraVe mee hebben opgericht was het evident dat de volgende dermocosmetische revolutie niet lag in de ontdekking van nieuwe actieve bestanddelen,
maar wel in de manier waarop ze in de huid worden afgeleverd.

 

Geïnspireerd door de knowhow achter geneesmiddelen met verlengde afgifte, creëerde CeraVe dan ook een gepatenteerde technologie waarmee voor het eerst actieve bestanddelen langdurig en gelijkmatig in de huid worden vrijgegeven.

 

De MVE-technologie (de Ve in CeraVe), die enkel terug te vinden is in CeraVe producten bestaat uit microsferen die zijn opgebouwd uit een heleboel laagjes waarin de actieve bestanddelen worden vastgehouden: zo bevat elk laagje de 3 essentiële ceramiden voor de huid en ook hyaluronzuur voor een optimale hydratatie. Wanneer het product wordt aangebracht, gaan de laagjes één na één oplossen en daarbij de bestanddelen vrijgeven. Zo wordt een gelijkmatige en gecontroleerde diffusie van actieve bestanddelen in de huid verkregen.

 

 

Ontdek CeraVe nu bij farmaline.be