cellulite

Bye bye cellulite

Ontdek hier hoe je komaf maakt met cellulite, haal je zomerjurkjes boven en geniet weer van een zorgeloze zomer!

Nu de zomer in aantocht is, wordt het ook tijd om je vrolijke zomeroutfits weer uit de kast te halen. Een heerlijk gevoel! Of toch niet helemaal? Heel wat vrouwen kijken er toch wat tegen op om hun benen te ontbloten. En dat is allemaal de schuld van die vervelende cellulite.

 

 

Wat is cellulite?

 


Heb jij ook last van cellulite? Weet dan dat je zeker niet alleen bent. Zo’n 80% van de vrouwen heeft cellulite of sinaasappelhuid. Cellulite is oppervlakkig vetweefsel dat het bindweefsel verstoort. Niet meer, niet minder. Door de verstoorde onderhuidse doorbloeding worden er minder voedingsstoffen aangevoerd en minder afvalstoffen afgevoerd. Vooral de dijen en billen moeten het ontgelden. Mannen hebben hier veel minder last van omdat hun huid een andere verdeling van vet, spier- en bindweefsel heeft.

 

Cellulite heeft te maken met erfelijkheid, de dikte van je huid, de hoeveelheid lichaamsvet en de verdeling hiervan in je lichaam. Er bestaat ook geen rechtstreeks verband met overgewicht, ook heel slanke vrouwen kunnen een sinaasappelhuid hebben. De weinige vrouwen die geen last hebben van cellulite, hebben dus gewoon geluk.

 

 

Cellulite bestrijden


Gelukkig bestaan er wel tips om een sinaasappelhuid tegen te gaan.

 

Eerst water …


Als je je cellulite wil behandelen, is het essentieel om veel water te drinken. Door een goede hydratatie worden onderliggende vetcellen minder zichtbaar. Bovendien staat een gezonde vochthuishouding garant voor een optimale doorbloeding en kunnen giftige stoffen het lichaam vlotjes verlaten.

 

Wil je af en toe wat afwisseling? Kies dan voor groene thee in je strijd tegen een sinaasappelhuid. Groene thee bevat veel polyfenolen die een ontstekingsremmende werking hebben. Of kies voor een kruidenthee met drainerend effect.

 

 

Gezond eten en veel bewegen

 

Er bestaan voedingsstoffen die je kunnen helpen je bindweefsel te versterken en zo de cellulite te verminderen. Celwanden bestaan voornamelijk uit lipiden en lecithine. Deze twee stoffen hebben een gezond eetpatroon nodig om voldoende gehydrateerd te blijven. Bovendien is het belangrijk om afvalstoffen efficiënt af te voeren.

 

De volgende voedingsmiddelen kunnen je helpen in je strijd tegen cellulite:

 

  • Groene bladgroenten, zoals broccoli en spinazie, en vezelrijk fruit zoals banaan en meloen zorgen voor een goede afvoer van vocht en afvalstoffen.
  • Vis, eieren en gevogelte (wit vlees)  zorgen voor een gezonde spieropbouw.
  • Verse kruiden zijn een goed alternatief voor zout als smaakversterker. Zout houdt namelijk vocht op en werkt de vorming van sinaasappelhuid in de hand.
  • Asperges zijn vochtafdrijvend en stimuleren je bloedcirculatie.
  • Rode bieten bevatten veel lycopeen. Dit stofje stimuleert je bloedcirculatie en werkt extra vochtafdrijvend.

 

Ook beweging is een must. Een combinatie van cardio en krachttraining helpt om je huid soepel te houden en vetophopingen te vermijden.

 

 

Massage

 

Je vetcellen gaan nooit zomaar verdwijnen. Je kan wel met olie of gespecialiseerde crèmes aan de slag om je probleemzones te masseren. Een massage helpt om de vochthuishouding beter te reguleren en de doorbloeding te stimuleren. De onderstaande producten kunnen je hierbij helpen:

 

 

 

 

Voedingssupplementen

 

Ook voedingssupplementen kunnen een meerwaarde betekenen bij de behandeling van sinaasappelhuid. Cellu’min bevat wijnmoerextract, een krachtig antioxidant dat bijdraagt tot het verminderen van cellulite en zware benen. Cellulitis driedubbele actie van Juvamine voert overtollig vocht af, versterkt en bevordert de circulatie. Voor meer voedingssupplementen tegen cellulite, neem hier een kijkje.